Yaşam

Beyaza bürünen Takoran Vadisi cevelan gezintilerinin yol uğrağı noktası oldu

Fırat Nehri'nin oluşturduğu dokunulmamış görüntüsü, varlıklı nebat örtüsü, kanyonu, şelalesi ve kayaç mezarlarıyla dikkati çekici vadi, kar yağışı sonra fotoğrafçıların da uyanıklık odağı durumuna geldi.

Beyaza bürünen Takoran Vadisi cevelan gezintilerinin yol uğrağı noktası oldu
01-02-2022 11:54
Şanlıurfa

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki Takoran Vadisi, bu sene beyaz örtüsüyle ziyaretçilerini karşıladı.

Zengin nebat örtüsünün yanında kanyonu, şelalesi, kayaç mezarlarıyla semt halkının "saklı cennet"i olan vadi, yerel ve ecnebi turistlerin yanında fotoğrafçıların da takdirini çekiyor.

Bölgeyi görüşme fail ışık sanatçıları, zamanı ve tabii güzelliklerin durumunda görülmesi neredeyse planlı turlara katılarak vadiyi seyran olanağı buluyor.

Yaz aylarında sıcaklığın 40 basamak yöresinde seyrettiği, şita aylarında da genel anlamda kar yağışının sansasyonel bulunmadığı Takoran Vadisi'ne atak eden ışık sanatçıları, bu sene beyaza bürünen tabii güzelliği kayda alıyor.

Bölgeyi gezen Nida Sanat Topluluğu Başkanı Abdullah Hakan Lale, AA muhabirine, Takoran Vadisi'ni geçmiş el karlı gördüklerini söyledi.

Uzun birlikte aradan sonraları Takoran Vadisi'ni bu halde görüntülediğini dile getiren Abdullah Hakan Lale, "Takoran Vadisi etraflıca vakitten beri bu ölçüde kar yağışı görmedi. Bu da tığ fotoğrafçılar düşüncesince iri birlikte kazanım oldu. Çünkü etraflıca zamandır birlikte tane vadiyi beyaz örtüyle fotoğraflayan olmadı. Bugün arkadaşlarımızla Takoran'ın güzelliklerini, kanyonlarını hem açıktan aynı zamanda yerden fotoğrafladık. Güzel kareler elde ettik diyebilirim." dedi.

Daha ilkin Takoran Vadisi'nin herhangi birlikte sezon fotoğrafladıklarını dile getiren Lale, şu halde konuştu:

"Daha geçmiş zamanlarda Takoran Vadisi'ni icap bahar gerekse güz ve yazları fotoğraflama imkanımız olmuştu. Beyaz örtüyle bu arada gördük ki Takoran Vadisi, herhangi birlikte sezon ayrı birlikte gösteriş sunuyor. Bu tığ ışık sanatçıları düşüncesince nadir birlikte pınar demektir. Takoran, kanyonları ve manzarasıyla tabii yapıya eş birlikte vadi. Bütün doğaseverleri ve ışık sanatçılarını alana çağırma ediyorum ki elleri yersiz dönmeyeceklerine eminim."

Fotoğrafçı Yusuf Eyyüp Sarı da bölgenin incisi konumunda bulunan vadinin herhangi birlikte sezon değişik birlikte güzelliğe büründüğünü, kalık bulunan beyaz kapalı fotoğrafları da çektiklerini anlatım etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?