Dünya

Beyaz Saray: Rusya, Ukrayna'da kimyevi ve ya dirim bilimsel tabanca kullanabilir

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya'nın, Ukrayna'da ABD'nin kimyevi ve dirim bilimsel tabanca ürettiği iddialarını reddederek, Rusya'nın Ukrayna'da kimyevi yahut dirim bilimsel tabanca kullanabileceği uyarısında bulundu.

Beyaz Saray: Rusya, Ukrayna'da kimyevi ve ya dirim bilimsel tabanca kullanabilir
10-03-2022 01:58
Washington

Psaki, Twitter hesabı üstünden meydana getirdiği açıklamada, "Ukrayna'da ABD'nin dirim bilimsel tabanca laboratuvarları bulunduğu ve kimyevi tabanca geliştirdiği şeklindeki kusur iddialarını derece aldık. Çin'in de bu düzen teorilerini dile getirdiğini görüyoruz. Bunun akla hayale sığacak ortak tarafı yok." ifadesini kullandı.

Bu iddiaların da Rusya'nın levent boylu dönemli dezenformasyon kampanyalarından birisi bulunduğunu tamlayan Psaki, ABD'nin Kimyasal Silahlar Anlaşması ve Biyolojik Silahlar Anlaşmasındaki yükümlülüklerini hesabına getirdiğini ve bu çeşit silahları geliştirmediğini vurguladı.

Rusya'nın kimyevi tabanca kullanan Suriye'ye desteğine dikkati çekti

Psaki, Rus rağmen Aleksey Navanıy'ın zehirlenmesinde kimyevi tabanca kullanan ülkenin Rusya bulunduğunu belirterek, "Suriye'de sonsuz kimyevi tabanca kullanan Esed rejimini desteklemeye bitmeme fail de Rusya, arsıulusal hususiyet namevcut farzımuhal levent boylu süredir dirim bilimsel tabanca geliştiren de Rusya." değerlendirmesinde bulundu.

Tüm bunların Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih mücadelesi düşüncesince ürettiği bahaneler bulunduğunu korumak için çaba sarfeden Psaki, "Rusya şu anda da kusur iddialarda bulunuyor ve sâdır o ki Çin de bu propagandayı destekliyoruz. Şimdi Rusya'nın Ukrayna'da kimyevi ya dirim bilimsel tabanca istimal yahut bu silahları değerlendirmek düşüncesince yanıltma operasyonu kombinezon ihtimaline gönül rahatlığı bizler gözümüzü açıkça tutmalıyız." uyarısında bulundu.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?