Dünya

Beyaz Saray: İran'ın, Ukrayna mücadelesi düşüncesince Rusya'ya yüzlerce İHA vereceğine inanıyoruz

Beyaz Saray: İran'ın, Ukrayna mücadelesi düşüncesince Rusya'ya yüzlerce İHA vereceğine inanıyoruz
12-07-2022 00:04
Washington

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İran'ın yaklaşan sürede Ukrayna mücadelesi düşüncesince Moskova'ya aralarında silahlı olanların da bulunmuş olduğu yüzlerce insansız iklim uzlaştırıcı (İHA) göndereceğine ve Rus askerlerine İHA eğitimi vereceğine değgin ellerinde duyu bulunduğunu söyledi.

Sullivan, Beyaz Saray'daki günce matbuat brifingine katılarak ABD Başkanı Joe Biden'ın ferda başlamış olacak Orta Doğu ziyaretini değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İran ile çekirdeksel geçim üstüne İran'ın belli başlı adımlar atması icap ettiğini dile getiren Sullivan, "Bu geçim düşüncesince müşterek devir çizelgesi belirlemedik. Masada müşterek geçim var. Bunu kılıç ve Avrupalı ortaklarımız destekliyor, İran bu geçim düşüncesince müşterek aşama atmalı." ifadesini kullandı.

Sullivan, Rusya-Ukrayna Savaşı üstüne da Rusya'nın istediğini alamadığını ve birtakım tabanca sıkıntıları yaşadığını belirterek "Bizim tarafımızda, İran hükûmetinin yaklaşan sürede Rusya'ya yüzlerce İHA vereceğine ve bunların ortada SİHA'ların da olacağına bağlı müşterek bilgelik var. Ayrıca bu bilgi, İran'ın bu İHA'ların kullanması düşüncesince Rus askerlerine yetişek vereceğini ve bu sürecin bu ay başlayabileceğini gösteriyor." dedi.

ABD
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?