Gündem

Beslediği karga anahtarı önce defterin arasına sakladı, sonra çaldı

Antalya'da birlikte işletmede pres mensupları çeşidinden sönümsüz karga, masa üstünde mevcut anahtarı önce defterin arasına sakladı, hâlâ sonra ise alarak kaçtı. Durumun farkına vasıl birlikte etkin ise uçar karganın arkasından koştu fakat yakalayamadı. Yaşananlar anlamış

Beslediği karga anahtarı önce defterin arasına sakladı, sonra çaldı
19-02-2022 18:34

İlginç olay, Kepez İlçesi ParkFuntastic içinde mevcut müşterek işletmede meydana geldi. İşletme içinde mevcut çiftteker parkı personeli Zafer Uysal ormanlık meydan içinde mevcut kargaları müşterek müddet önce beslemeye başladı. Beslediği kargalardan müşterek tanesi esbak çağ işletmenin önüne gelmiş olarak müşterek müddet oyalandı.

Daha sonra karga masanın üstünde mevcut işletmeye ilgilendiren anahtarı önce defterin arasına sakladı hâlâ ardından çabucak alarak uçtu. Durumun farkına vasıl Uysal, karganın ardından koşsa da yetişemedi.

Karga 20 mt. uzaklıkta mevcut çam ağacının dair konarak anahtarı buraya bıraktı. Uysal ve arkadaşları ise buldukları limon bahçesi yardımıyla ağaca çıkarak anahtarı bulunmuş olduğu yerden aldı.

Olay hatıra düzenlilik kamerasında

Yaşanılan enteresan anlamış olur ise işyerinin düzenlilik kamerası çeşidinden kayda alındı. Görüntülerde karganın önce masanın dair konduğu görüldü. Burada anahtar ile oynayan karga önce anahtarı defterin arasına sakladı. Daha sonra ise alarak çabucak uçtu. Durumun farkına vasıl Zafer Uysal ise karganın ardından koşarak yakalamaya çalıştı.

"Anahtarları alacağı aklıma geldi; koştum fakat yetişemedim"

Olayı özetleyen Zafer Uysal, “Sabah işe geldim, önce araçlarımızı hariç çıkardık. Anahtarı masanın dair bıraktım. Daha önce karga geldi. Kendi beslediğimiz karga. Buraya derece geldi. Kanadının kırıldığını düşündüm. Arabanın dair baskı önce. Mama ile besliyorduk. Bu kargalar genel anlamda eşlerini aşılamak düşüncesince temiz cisimleri yuvalarına taşıyorlar. Daha öncede cezaevi gireceğini fikren camları kapattım. Anahtarlar dışarıda kenarda duruyordu. Anahtarları alacağı aklıma geldi; koştum fakat yetişemedim. Baktığımda karga anahtarı almış götürüyordu” dedi.

"1 vakit sonra limon bahçesi ile çıkarak anahtarı aldık"

Uysal hâlâ sonra yaşanılanları ile şöyleki anlattı: “Arkasından koştum, o gitti ego gittim. Kovaladım. Ağacın tepesine gecekondu dişisi de yanına gelmiş olarak anahtar ile oynadılar. Kozalar atarak uçurduk. 1 vakit sonra limon bahçesi ile çıkarak anahtarı aldık. Şu an hala buradalar. Beslemeye bitmeme ediyoruz. Sabah geldiğimizde beni karşılıyor. Artık anahtarı cezaevi saklıyoruz. Beyaz plastik kapak aldık” açıklamasına arazi verdi.

Ertuğrul Gün - Akif Yılmaz
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?