Dünya

Belarus'ta kalaba tatbikata başladı

Belarus Savunma Bakanlığı, silahlı kuvvetlerinin ani tatbikata başladığını duyurdu.

Belarus'ta kalaba tatbikata başladı
04-05-2022 12:25
Minsk

Bakanlıktan meydana getirilen açıklamada, Belarus Silahlı Kuvvetlerinde aksülamel kuvvetlerinin ani denetlenmesinin başladığı belirtilerek, bu esnada askeri birlikler ile madun birimlerin muharebeye apiko olma, belirlenen yerlere dolaşma ve harp eğitimi görevlerini adına getireceği anlatım edildi.

Askeri birliklerin çabucak mütebeddil halde arazinin adsız sansız bölgelerinde çalışkanlık göstereceği kaydedilen açıklamada, "Denetimin amacı, askerlerin mümkündür birlikte krize aceleci birlikte halde karışma etmeye apiko olup olmadığını ve yeteneğini değerlendirmektir." ifadeleri kullanıldı.

Denetlemeye karışma bulunan kuvvetlerin bileşiminin aşamalı artırılacağı, bunun da hem karada bununla beraber havada askeri tehditlere erinç koyma kabiliyetlerini sınav etmeyi gibi kılacağı bildirilen açıklamada, denetlemenin aşırı ağdalı birlikte özgülük taşıdığına uyanıklık çekildi.

Açıklamada, "Sürmekte bulunan faaliyetler, en çarpıcı er eğitimi biçimlerinden biridir ve birlikte halis muhlis namına ne Avrupa topluluğu düşüncesince ne de ilkin bitişik devletler düşüncesince rastgele birlikte gözdağı oluşturmamaktadır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko evvel şeb ezanı birlikte telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?