Gündem

Beklenen derin kar yağışı dolayısıyla teyakkuza geçildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, muhtemel derin kar yağışı dolayısıyla hepsi birimlerin teyakkuza geçirildiğini belirtti.

Beklenen derin kar yağışı dolayısıyla teyakkuza geçildi
21-01-2022 15:25
Ankara

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, içtimai medyadan icra ettiği açıklamada, çağ başlaması muhtemel dip kar yağışıyla ilgilendiren kâffesi valiliklerin yeniden uyarıldığını tabir etti.

Olumsuzluklara dirlik valiliklerin, il hususi idarelerinin, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinin (GAMER), 112 Acil Çağrı merkezlerinin, güvenlik ve jandarma birimlerinin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü ile koordineli halde 24 sayaç esasına gereğince teyakkuza geçirildiğini aktaran Soylu, şunları kaydetti:

"Bimekanlar müdahale geda ve yaşlılarımızın ihtiyaçlarının önceliklendirilmesi, Emniyet ve Jandarma HAYDİ ekiplerimizce çıkmaz hayvanlarına herhangi bir muhtelif abla desteği sağlanmaya bitmeme edilmesi, kâffesi araçların, bilhassa ciddi vesait bilhassa edinmek neredeyse şita lastiklerine nazarıitibar edilmesi, kayan vasıtaların yöntemleri kapatmaması düşüncesince hemen çekicilerle çekilmesi kabil nice tedarik yeniden hatırlatılmıştır. Vatandaşlarımızdan ricamız, uyarılar, tahsil edilen tedbirler ve duyurular çerçevesinde titiz olmalarıdır. "

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?