Magazin

Behzat Uygur tezgah başına geçip bıçak biledi

Bu sene meydana gelen 63. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'nde temsili Nasreddin Hoca vazifesini üstüne alan adlı sanlı sanatkâr ve tiyatrocu Behzat Uygur, Akşehir'in zamanı Arasta Çarşısında esnafları görüşme ederek, zamanı mekanları gezdi. Uygur, gezisi esnasında

Behzat Uygur tezgah başına geçip bıçak biledi
06-07-2022 16:03

Sanatçı Behzat Uygur'a gezisi esnasında Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ile Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Nasreddin Hoca Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Görevlisi Kadir Öztaş da zevcelik etti. Gezisinde bıçak bileyen esnaftan bıçak bileme dersi de meydan Uygur, değerli ortak biçimde bıçağı biledi. Gezisi esnasında dip özen gören sanatçıyla esnaf ve yurttaşlar foto çektirmek düşüncesince yarışa girerken, Uygur Akşehir'deki sonuç sahtekâr ustası ile de geveze etti. Çırak bulamamaktan ağrı yanan eli uz “Herkes masa başlangıcında mal düzeltmek istiyor. Şimdikilerin ver eline elleme ortak telefon, dibine elleme ortak araba, anca ağababa parası yesinler, gezsinler” dedi.

Behzat Uygur, Nasreddin Hoca Türbesi'ni de görüşme edip, afsun etti. Akşehir'de baş döndürücü dobra devir geçirdiğini tamlayan artist Behzat Uygur “Akşehir'de temsili Nasreddin Hoca olduktan sonraları hocamızın türbesini de ortak kat hâlâ görüşme ettim ve duamızı ettik. Allah Hoca'dan razı olsun. Akşehir'e yolunuz düşerse hocamızın türbesi burada gördüğünüz gibi, kesinlikle elkızı görüşme edin, ortak afsun edin” diyerek konuştu.

Sanatçı Uygur, Başkan Akkaya ile beraberce Gülmece Parkındaki stantları da görüşme edip, dev bakır kazanın uğrunda foto çektirdi.

Cemal Filiz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?