Politika

BBP Genel Başkanı Destici: 'Ermenistan’da kalan topraklar yakında kurtarılacaktır'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Hocalı katliamını unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirterek, Ermenistan'ın nehiy etmiş olduğu topraklardan kalanlarında yakında kurtarılmasını diledi.

BBP Genel Başkanı Destici: 'Ermenistan’da kalan topraklar yakında kurtarılacaktır'
26-02-2022 18:42

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, fırka avrat kolları çeşidinden Sivas'ta planlı ‘Kadın buluşmasına' katıldı. Burada mütekellim Destici, “Bugün Azerbaycan'ın Hocalı kentinde Ermeni katiller çeşidinden Azerbaycanlı kardeşlerimize meydana getirilen soykırımın 30. yıldönümü. Bu gözü dönmüş Ermeni katiller kelimesi kelimesine 1915'lerde Anadolu'da Türklük ve Müslümanlığa bitirdikleri zulmü hunharcasına katliamın müşterek benzerini 30 senede öncede Hocalı da yaptılar. Yüzlercesi avrat ve bebek hemen Türk ve Müslüman oldukları düşüncesince Ermeni katiller çeşidinden hunharca; birtakımı gözleri oyularak, birtakımı karınları deşilerek, birtakımı kolları, bacakları, kulakları, burunları kesilerek martir edildiler. O şehitlerimizi müşterek kez hâlâ dualarla anıyorum. Sadece devletimizde değil dünyanın neresinde yaşarsa yaşa Doğu Türkistan'dan Filistin'e, Kafkaslardan Türkmen eline ve kâffesi bu coğrafyalarda canlı Türk ve Müslüman kardeşlerimiz ki çeşidinden zulme uğrarlarsa uğrasınlar, katliamlarla huzur karşıya kalırlarsa kalsınlar onların acısı bizim acımızdır. Yüreğimizdedir. Onun düşüncesince Hocalıyı unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Kalan topraklarda kurtarılacak

Destici, Ermenistan işgali altında kalan Azerbaycan topraklarının da kısa sürede kurtarılmasını dileyerek, “Hem genosit yaptılar katliam yaptılar aynı sürede Azerbaycan ülkelerini engelleme ettiler. Ama şükürler olsun aradan güzeşte 29 sene sonraları Kahraman Azerbaycan ordusu, Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin yardımı ile Ermenistan çeşidinden engelleme edilen toprakları azat ettiler. Kalan bölümüne inşallah kısa sürede kurtarılacaktır. Biz tek büyüklük ve milletle husumet ardında değiliz. Lakin, bizlere husumet edenler yahut bu asilzade Müslüman Türk milleti tarihin tek zamanında tek millete huzur genosit yapmadığı biçimde bizim ceddimizi, geçmişimizi, devletimizi neymiş ırk katliam iddiası ve yalanları ile suçlama edenler bu iddialarından vazgeçmedikleri sürece normalleşme, güzel ilgiler yahut dostluktan bahsedemezler” halinde konuştu.

Volkan Kaplan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?