Yaşam

Bayrama hususi hazırlanmakta olan 25 salname tren 23 Nisan'da raylara döndü

Ankara'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na hususi boyanıp süslenen 25 salname tren Kızılay-Koru sitesi hattında kere yaptı.

Bayrama hususi hazırlanmakta olan 25 salname tren 23 Nisan'da raylara döndü
23-04-2022 17:23
Ankara

EGO Genel Müdürlüğünce dışı grafitiler ile içi sembol ve balonlarla süslenen hususi tren, Macunköy Metro İşletme Müdürlüğünden seferine başlayıp, Ankara Kent Orkestrası sanatçılarının katılımıyla ara duraklardan geçici alarak Koru Metro İstasyonu'na derece bitmeme etti.

Trende AA muhabirine bilim verici EGO Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı İsmail Serdar Yeşilyurt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda dallar düşüncesince hususi ortak aktiflik ayarlamak istediklerini dile getirdi.

Trenin Türkiye'nin önce metro treni bulunduğunu kail Yeşilyurt, "İlk metro hattında çağ Macunköy'den başlayarak Koru'ya derece yolculuk edeceğiz." dedi.

İşletmesi 2018 senesinde kaldırılan bu trenleri baştan hizmete sunmayı düşündüklerini özetleyen Yeşilyurt, "Ama bu cins etkinliklerde de kullanıyoruz." diye konuştu.

EGO Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yurtalp Erdoğdu da çocuklarla ayrımsız 23 Nisan heyecanını berhayat olmak düşüncesince treni süslediklerini anlatım ederek, "Onlara iyi ortak şaşırtı alıştırmak istedik. Kent Orkestrası ile bu arada şarkılarla daim bu arada devir atarak Ankara'yı gezeceğiz. Ankara'nın önce trenini hem geçmişseverlik yaşayalım tıpkı zamanda ufaklıklara iyi ortak güneş yaşatalım diye hazırladık." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?