Teknoloji

Bayraktar Kızılelma evvel uçuşunu gerçekleştirdi

Baykar'ın öz sermayesiyle ulusal ve ibdai kendisine geliştirdiği Türkiye'nin önceki insansız harp uçağı Bayraktar Kızılelma, önceki uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

Bayraktar Kızılelma evvel uçuşunu gerçekleştirdi
14-12-2022 20:09
İstanbul

Baykar'dan meydana getirilen açıklamaya göre, Tekirdağ Çorlu'da mevcut Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde evvel pervaz önceleri lazım testlerin tamamlanmasıyla baş başa vakit 14.59'da havalanan Bayraktar Kızılelma, 15.17'de evvel uçuşunu başarıyla tamamlayarak gerileyiş yaptı. Bayraktar Kızılelma'nın 18 dakika geçindiren evvel uçuşu Türk havacılık tarihinde toy müşterek zamanın perdesini açtı.

Baykar'ın yüzdelik 100 öz sermayesi ile yola çıkmış bulunduğu Bayraktar Kızılelma projesi 2021'de başladı. 14 Kasım 2022'de istihsal hattından çıkan TC-ÖZB pöçük numaralı Bayraktar Kızılelma, Çorlu'da mevcut Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'ne geçiş etti. Burada müşterek aydır bitmeme fail testlerin arkası sıra projenin başlangıcından bugüne kısaca müşterek sene kabil üstün dereceli müddette evvel pervaz gerçekleştirildi.

???? 35.000 feet operasyonel irtifa
⏱️ 5 vakit havada kalış süresi
???? 1.500 kilo müfit ağırlık kapasitesi

???? İlk uçuşunu gerçekleştiren, Türkiye’nin evvel insansız kıtal uçağı Bayraktar Kızılelma'nın beceri nitelikleri pic.twitter.com/9PDXUv1g6H

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) December 14, 2022

"Kızılelma, medeniyetimizin teknolojide baştan doğuşunun simgesi"

Açıklamada görüşlerine toprak sunulan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, evvel uçuşun arkası sıra Baykar kadrosuna meydana getirdiği konuşmada, "Mücadeleye 20 sene evvela başladığımız günden itibaren hayalimiz buydu. 2004'te Bayraktar MİNİ İHA ile çıktığımız tarz Bayraktar Kızılelma'ya derece geldi. 2019'da bire müşterek tarihlerde Bayraktar Akıncı'yı evvel kere uçurduk. Akıncı'dan 3 sene sonradan bugün Bayraktar Kızılelma, havacılıkta akamete uğratılan serüvenimizi bitirmek ve 20 salname hayalimizi yapmak neredeyse evvel uçuşunu başarıyla tamamladı. Kızılelma, havacılıkta dünyanın geleceğini ve bundan sonradan bizim takipçi değil tarihe taraf vererek hile müessis olacağımızı anlatım ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kızılelma'nın yaklaştıkça uzaklaşan müşterek erek bulunduğunu aktaran Selçuk Bayraktar, şunları kaydetti:

"Biz de on paralık muttasıl elan ötedeki hedefler düşüncesince çalışacağız. Kızılelma, medeniyetimizin teknolojide baştan doğuşunun simgesidir. Burada kazandığımız özgüven ile çıplak teknolojilerde de türkiye iri başarılara imza atacaktır. Takoz olma çabaları olsa bile katiyen yolumuzdan dönmeyeceğiz ve semalarımızda dört dörtlük özgür olana derece muttasıl çalışacağız. Tüm düzentileme arkadaşlarımıza ve ailelerine teşekkürname ediyorum. Başta merhum babamız Özdemir Bayraktar'ı ve bu yolda kaybettiğimiz kâffesi arkadaşlarımızı rahmet ve saygıyla anıyorum.

Babam da bugünü görseydi inanırım baş döndürücü mutlu olacaktı. Annem Canan Bayraktar'ı da burada hayırla adlandırmak istiyorum. Ayrıca, bizi gelişigüzel devir destekleyen Sayın Cumhurbaşkanımıza ve büyüklük büyüklerimize teşekkürü müşterek namus borcu biliyorum. Bu yolda yanımızda bulunan Milli Savunma Bakanlığımıza, Türk Silahlı Kuvvetlerine, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığına ve baş başa çalıştığımız kâffesi kurumlara teşekkürname ediyorum. Bizden dualarını kem etmeyen milletimize de şükranlarımı sunuyorum."

Selçuk Bayraktar, mevzuya bağlı Twitter hesabından meydana getirdiği paylaşımda ise "Daha müşterek tomar yerde tutamadık uçtu. Rabbimize şükürler olsun. Milli İHA serüvenimizdeki 20 salname hayalimiz bugün asıl oldu. Türkiye'nin evvel insansız kıtal uçağı Bayraktar Kızılelma, evvel uçuşunu gerçekleştirdi. Vatanımıza, milletimize, kâffesi arkadaş ve ahi coğrafyalara kademli mübarek olsun." ifadelerini kullandı.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da "Ülkemiz havacılık zamanı düşüncesince müşterek milat. Yüzde 100 Baykar özsermayesi ile 2021 senesinde başlamış bulunan Kızılelma projesinde evvel uçuşumuzu müşterek sene kabil üstün dereceli müşterek müddette tamamladık. Vatanımıza ve milletimize, kalbi Türkiye ile baş başa atan kâffesi coğrafyalara kademli olsun." dedi.

Harp bölgesinde dengeleri değiştirecek

Bayraktar Kızılelma, başta endamsız pistli gemilere gerileyiş kalkış yeteneğiyle savaşma bölgesinde bükülme gerçekleştirecek müşterek ortam olacak. Türkiye'nin mensur etmiş bulunduğu ve halihazırda ilerleyiş testlerini gerçekleştirdiği TCG Anadolu gemisi kabil endamsız pistli gemilere gerileyiş ve kalkış yeteneğine eş olacak halde geliştirilen Bayraktar Kızılelma, bu kabiliyeti yardımıyla denizaşırı görevlerde ehemmiyetli gösteriş üstlenecek. Bu yeteneğiyle Mavi Vatan'ın korunmasında ciddi müşterek gösteriş üstlenecek.

Bayraktar Kızılelma, tasarımından elde edeceği ceninisakıt insiyak izi yardımıyla en güçlü görevleri başarıyla gerçekleştirecek. 6 titrem kalkış ağırlığına eş olması hedeflenen Türkiye'nin evvel insansız kıtal uçağı ulusal kendisine geliştirilen kâffesi cephaneleri kullanacak ve planlanan 1500 kilo müfit ağırlık nakil kapasitesiyle iri müşterek çelim çarpanı olacak. İnsansız kıtal uçağı, ulusal AESA insiyak ile faziletli durumsal farkındalığa da eş olacak.

İnsansız iklim araçlarından değişik kendisine saldırgan manevralarla insanlı kıtal uçakları kabil hava-hava muharebesi gerçekleştirebilecek bulunan Bayraktar Kızılelma, domestik hava-hava cephaneleri ile iklim hedeflerine dirlik da aktiflik sağlayacak. Bu yetenekleriyle kıtal bölgesinde dengeleri değiştirecek. Türkiye'nin caydırıcılığında çarpan tesiri yapacak.

Baykar, kısaca 20 sene evvela insansız iklim araçları geliştirmeye başladığı evvel andan bugüne derece hep gelirinin yüzdelik 75'ini ihracattan elde etti. 2021 senesinde Türkiye İhracatçılar Meclisi kabilinden defans ve havacılık sektörlerinde dış satım önderi bulunduğu açıklayan Baykar, 2022 senesinde ise 18 değişik ülkeye müşterek bilyon dolardan müşterek tomar dış satım gerçekleştirdi. Ayrıca, Baykar'ın 2022'de imzaladığı sözleşmelerin yüzdelik 98'ini dış satım anlaşmaları oluşturdu. Baykar, 2022 yılı bakımından Bayraktar TB2 SİHA'lar düşüncesince 26 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA düşüncesince ise 5 ülkeyle dış satım sözleşmesi imzaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?