Eğitim

BAU 25’nci yaşını kutluyor

Bahçeşehir Üniversitesi, 25'nci yapılış sene dönümüne hususi kendisine “BAU 25. Yıl mükafat Töreni”ni düzenledi. BAU'nun çeyrek yaşlarında evren üniversiteleri ortada önce 500'e girmesinin mutluluğunu yaşadığını kail BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, “En

BAU 25’nci yaşını kutluyor
19-01-2023 09:07

BAU Beşiktaş Kampüsü'nde gerçekleşen programa BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karedeniz, BAU Mütevelli Heyeti üyeleri ve BAU bilimsel nitelikli ve yönetimsel mensubu katıldı. Etkinlikte tetkikat ve arsıulusal yayınlar ile bilime katkıda mevcut akademisyenler, kuruluşa yardım sağlayıcı topu topu çalışanlar ödüllendirildi.

“Ne bahtiyar ki hedefimize ulaştık”

Üniversitenin yapılış hikâyesini özetleyen Enver Yücel, “Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılını kutladığımız bu yıl, Bahçeşehir Üniversitesi ailesi düşüncesince ayrı ortak ciddiyete sahip. Bu yıl, BAU Global ağının amiral gemisi Bahçeşehir Üniversitesi'nin 25'inci yapılış sene dönümü. Geleceğin liderlerini bakmak amacıyla yola çıktığımız üniversitemizle Cumhuriyetimizin çeyrek asrına zevcelik etmenin muhik gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Geriye dönerek baktığımızda çetince günlerimiz de ha fakat tek yılmadık, hayallerimizden vazgeçmeyip yola bitmeme ettik ve topu topu azmimizle rastgele daim baş başa canla başla çalıştık. O devir yola çıkarken ortak erek koymuştuk. 25 yılda dünyada önce 500 darülfünun içre olacağımıza dair. Şimdi çeyrek asrı geride bırakırken, ne bahtiyar ki hedefimize ulaştık. Bahçeşehir Üniversitemiz, dünyanın en kredili derecelendirme kuruluşu Times Higher Education 2023 verilerine layıkıyla Türkiye'deki üniversiteler ortada 5'inci, topu topu evren üniversiteleri ortada “Industry Income- Endüstriyel Kazanç” dalında 374'üncü oldu” dedi.

“En şişman motivasyonum ülkeme bulunan sevgimdir”

25 yılda azimle çalıştıklarını tamlayan Enver Yücel laflarını şu biçimde sürdürdü: “50 yıla yakındır BUEK grubunun liderliğini yapıyorum. Bu süreçte rastgele güzeşte güneş hem öğrendim hem öğrettim. Tüm bunlar düşüncesince güç gider ederken en şişman motivasyonum ülkeme bulunan sevgimdir. Eğer ego memleketime ve insanlığa müfit nafi şeyler bırakabilirsem, alelhusus ki ülkemin gereksinim duyan rastgele ortak mevzuda kâr sağlayabilirsem o devir hayattaki en şişman talih benim olur. Bizim gençlerimiz en kalifiye tahsile layıktır, ecnebi abuhava evlatlarının arkasında olanaksız anlayışı ile rastgele daim cihanşümul boyutta değişmeyen aldık. Bu nedenden dolayı aşağılık fevk 30 senedir emlak haricinde dolaşıyorum ve dünyanın en elleme okullarını geziyorum. 25 yılda bunları başardık dediğimiz devir hacısı hocası beklenmedik ediyor. Dünyanın mütekâmil vatanlarında hakeza ortak kalıp yok. Ne Amerika'da ne Avrupa'da ne de ayrıksı ortak yerde. Dünya listesinde aşırı elleme ortak yere gelerek, 7 bin 500 arsıulusal mektepli peyda etmek amacıyla 30 bin öğrenciye terbiye sağlayan ortak büyüklenme olduk. Ama bu yetmez. Genç nesli kalifiye ortak biçimde eğitmeye bitmeme etmemiz lazım. Eğer kılıç onları elleme eğitebilirsek yarının dünyasında ehemmiyetli ortak yerde oluruz. Eğitimden ayrıksı ortak piyasaya envestisman gerçekleştirmek beyhudedir.”

“25 sene süresince rastgele daim ürettik”

Törende, 25 sene süresince sonsuz kalan ivmeyle rastgele daim baş başa çalıştıklarını kail BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, “BAU'nun 25. senesinde rütbe törenimizde sizlerle baş başa olmaktan talih duyuyoruz. Biliyorsunuz ki bire ortak sürede bu sene Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutluyoruz. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün “Hayatta en özbeöz kılavuz ilimdir, fendir” söylediği yolda üniversitemiz de bu asrın çeyreğine tanıklık etti ve etmeye de bitmeme edecektir. Bu vesileyle BAU'nun çeyrek yüzyıllık başarısında emeği bulunan her insana teşekkürname ediyoruz. Bu sene çeyrek yaşımızı, BAU 25. Yıl mükafat Töreni ile kutlamaya başlıyoruz. Yıl boyu bitmeme fail değişik ilmî etkinliklerimiz, konferanslarımız, mezunlarımız ve öğrencilerimizle yapacağımız aşırı dobra etkinliklerimiz olacak. 25 yılda neler ha diyerek dönerek baktığımızda bilgi kullanıcılarını adına kılıç dünyada muştucu ilmî çıktılar üretmişiz. Araştırma dalında yayınlarımıza baktığımızda az daha dünyanın rastgele ülkesinde ilmî çıktılarımız bulunmaktadır. Aynı sürede dünyanın ehemmiyetli kuruluşlarından planlar almışız ve bu projeleri başarıyla gerçekleştirmişiz. Uluslararası olma düzeyinde ülkemize kalıp ortak darülfünun olmuşuz. Tüm fakültelerimizde uygulamanın içre bulunan terbiye modellerini ve yaklaşımlarını seçip, COOP modeli çerçevesinde sektörle baş başa iş yaşamındaki uygulamaları darülfünun sürecine karışma etmişiz. Bunları sonsuz güncelleyip toy ve değişik ne olanaklı diyerek hesabına geliştirmeler yapmışız. Gelecek zamanlarda topu topu bunların hesabına yenilikçi ve muştucu çalışmalarımızı ilaveten kalifiye büyümeye ve bilimin ışığında güre nesilleri yetiştirmeye bitmeme edeceğiz. Nice 25 yıllarımız olsun” dedi.

BAU 25. sene ödülleri sahiplerini buldu

BAU rektörlüğü kabilinden plan emek vermesi tay tay arabası talim üyelerine BAU Toplumsal Fayda Ödülü, BAU Bilime Katkı Ödülü ve BAU Onur Ödülü peyda etmek amacıyla ödüller arz edildi. İlk olarak; engin eğitim, değerlendirme ve değerlendirme, terbiye teknolojileri, terbiyevi data madenciliği ve bileşimli dirayet sahalarında icraat tay tay arabası BAU Hibrit Dönüşüm Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Ergün Akgün, Türkiye'ye terbiye dalında sağlamış olduğu katkılar ve faaliyetlerinden çevre BAU Toplumsal Fayda Ödülü müstahak görüldü. Dr. Ergün Akgün'e ödülünü, BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ve Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Şirin Karadeniz arz etti.

Her sene talim üyelerinin ilmî çalışmaları, ilmî yazı sayıları, gönderme sayıları, millî ve arsıulusal ilmî kurumlarda özümleme amacıyla mevzularda muvaffakiyet elde etmiş talim üyelerine maruz BAU Bilime Katkı Ödülü'nü, koronavirüse erinç yürüttüğü çıkar yol çalışmalarıyla ismini duyuran BAU Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Durdağı aldı. Bilgisayar destekli çıkar yol dizaynı dair dü iz ve yedi iz kısmı gösterilen ve hakemli tıbbi kimya ve hesaplamalı biyofizik dergilerinde h-endeksi 39 bulunan kestirmece 180 araştırı makalesi mevcut Durdağı'na ödülü, BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ve Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Şirin Karadeniz arz etti.

BAU Onur Ödülü'nü ise; yaşamını bilime adamış, yayınları, kitapları ve ilmî çalışmalarıyla; içtimai yaşama, tahsile doğrultu sağlayan BAU Sosyoloji Bölümü Kurucu Başkanı ve TOSAM müessis direktörü Prof. Dr. Nilüfer Narlı'ya verildi. Sosyal-cinsiyet, Ortadoğu vatanlarında maşer ve siyaset, İslami hareketler, gümrüksüz göç, asker-sivil ilişkileri ve elleme yönetişim hikayelerinde icraat tay tay arabası Narlı'ya ödülünü, BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ve Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Şirin Karadeniz arz etti.

Son adına rütbe töreninde ayrıca, kurumda 10'uncu ve 15'inci ve 20'inci yılını dolduran bilimsel nitelikli ve yönetimsel personele plaketleri verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?