Yaşam

Başkentte sokak hayvanları düşüncesince kermes düzenlendi

Sokak hayvanlarına dirim sahası bildirmek düşüncesince çalışkanlık yayınlayan Pati Paradise, hayvanseverlerin derin yardımı ile yılbaşı kermesi düzenledi.

Başkentte sokak hayvanları düşüncesince kermes düzenlendi
25-12-2021 19:29
Ankara
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Başkentte sokak hayvanları düşüncesince kermes yapıldı

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde planlı ve Başkentli hayvanseverlerin derin uyanıklık gösterdiği kermeste, acayip ürünler, resimler, el işleri ve tasarımların yanında gözyaşı ve döşenmemiş çaça satışı da yapıldı.

Kermesi düzenleyen TRT mensubu Ahmet Eskioğlu, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, kermesten elde edilmiş gelirin, Pati Paradise'ın hayat piyasası sağlamış olduğu 120 sokak köpeği düşüncesince kullanılacağını anlatım etti.

Eskioğlu, Pati Paradise'ı dü sene geçmiş kurduklarını, amaçlarının sokak hayvanlarına müteveccih birlikte melce değil, hayat piyasası ihdas etmek bulunduğunu söyledi.

Pati Paradise'ta hayvanların ayrı kaplarda kemirmek yediğini, sonsuz temizlenin birlikte ortamda yaşamış olduğu tamlayan Eskioğlu, başkaca hayvanseverlerin buraya gelmiş olarak köpekleri sevebildiğini ve böylelikle küçüklere hayvan sevgisini aşılayabildiklerini kaydetti.

Eskioğlu, sokak hayvanlarıyla ait yaşanmış olan sorunların, melce namına hayat alanları oluşturulması ve bu bölgelerin da kurulacak vakıflarca yönetilmesiyle çözülebileceğini savundu.

Bu konuda, kurmuş oldukları hayat sahasını ayakta sara dayanıklı olmaya çalıştıklarını dile getiren Eskioğlu, sokak köpeklerine müteveccih ağırbaşlı sayıda vasektomi yapılması ve hayvan üretiminin anlaşılan izinlere yayıncı olması icap ettiğini vurguladı.

Sokak hayvanlarına dayanak noktası düşüncesince kermese eklenmiş olan TRT Haber spikeri Tunç Tuncel de Pati Paradise'a kurulduğu günden itibaren maddesel ve içsel dayanak noktası verdiğini anlatarak sahiplendiği 2 köpek ve birlikte kediye evinde baktığını söyledi.

Petshoplarda hayvan satılmasına gönül rahatlığı bulunduğunun altını çizen Tuncel, kullanmakta olanları sokak hayvanlarına iane fail ve ticari bulut gütmeyen merkezlere dayanak noktası olmaya çağırdı.

Tuncel, sokak hayvanlarının ilkin şita aylarında aç kaldığını belirterek kemirmek artıklarının biriktirilip akıllıca birlikte kapta hayvanların ulaşabileceği bölgelere konulmasının aşırı ehemmiyetli bulunduğunu anlatım etti.

Ayrıca Tuncel, "Bu evren hemen bizim değil." mesajını da paylaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?