Yaşam

Başkentte evde sönümsüz sincap siper dibine alındı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü yetkilileri haram bulunmasına karşın evde beslendiği belirlenen sincaba el koydu. Sincap, tabii yaşama uzlaşma sağlayamayacak olması zımnında Keçiören Belediyesinin Doğal Yaşam Parkı'nda hayatını sürdürecek.

Başkentte evde sönümsüz sincap siper dibine alındı
12-12-2022 18:08
Ankara

Keçiören Belediyesinden meydana getirilen açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ortak vatandaşın evde beslenmesi haram bulunan sincabı evcilleştirdiğini belirleme ederek harekete geçti.

Kötü beslendiği belirlenen ve evcilleştiği düşüncesince doğaya bırakılması yerinde yaşaması cins sıfır sincaba Keçiören Belediyesi erbap çıktı.

Ayağında iş bulunduğu düşüncesince otama dibine tahsil edilen sincap ile Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da yakından ilgilendi.

"Vatandaşlarımız sincabımızı görüşme yazar ferah ferah görebilir"

Sincabın emniyetli ellerde bulunduğunu kail Altınok, "Ormanlık bölgede yaşaması müstelzim fakat evcilleştiği düşüncesince yabanıl taayyüş ahenk sağlayamayacağını bildiğimiz bu canlımızı Doğal Yaşam Parkımızda besleyeceğiz. Vatandaşlarımız da sincabımızı görüşme yazar ferah ferah görebilir." dedi.

Küçük sincap bundan böyle Keçiören Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda ayrılan hususi kısımda hayatını sürdürecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?