Yaşam

Başkent Millet Bahçesi'nde hafta sonu yoğunluğu yaşandı

Açılışını 28 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meydana getirdiği Başkent Millet Bahçesi'nde hafta sonu yoğunluğu yaşandı.

Başkent Millet Bahçesi'nde hafta sonu yoğunluğu yaşandı
30-10-2021 16:39
Ankara

Güneşli havayı ve hafta sonunu kıymetlendirmek talip Ankaralılar, Başkent Millet Bahçesi'ne gelmiş olarak sayaç geçirdi. Bazı vatandaşlar, yeşil bölgede parlak iklim alırken birileri çiftteker sürdü, seyir yaptı.

Çocukların ise aldatmaca parklarında oynadığı, planlı etkinliklere katılmış olduğu görüldü. Bazı çoluk nesil de 1320 metrekarelik olimpik standartlardaki kaykay pistinde kaykay sürdü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının "Çevre Müfettişi Projesi" kapsamında ufaklıklara şapka, yararsız kutusu, öykü ve pentür kitapları ile ayrışık oyunlar armağan edildi, ziyaretçilere kayıt ikramında bulunuldu.

Öte yandan, açım etkinlikleri kapsamında artist Oğuzhan Koç dinleti verdi. Ziyaretçiler, konsere derin özen gösterdi.

"Bence Ankara'nın birlikte eksiğiydi"

Millet bahçesine mevrut ziyaretçilerden Samet Yıldırım, hafta sonunu kıymetlendirmek düşüncesince ailesiyle buraya geldiğini belirterek, "Yapan, yaptıran, emeği güzeşte her insana teşekkürname ediyoruz." dedi.

Ailesiyle ziyarete mevrut Abdulhamit Mermer ise Ankara'da hafta sonu gezecek arazi aradıklarını, bu açıdan budun bahçesinin Ankara'nın ihtiyacını karşılar özellikte bulunduğunu anlatım etti.

Abdulnasır Güneş de "Bence Ankara'nın birlikte eksiğiydi. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Çok dobra birlikte park. Biz de eşim ve çocuğumla bu hafta sonu geldik. Buradaki alanları geziyoruz. Çevre Bakanımıza buradan teşekkürname ediyoruz." niteleyerek konuştu.

Başkent Millet Bahçesi'nde, aşırı sayıda kitabın arazi almış olduğu Millet Kıraathanesi'nin birlikte bebek kulübü, aldatmaca alanları, binicilik ve aktiflik çayırları, ekecek merkezi, spor sahaları, semere ve göveri yetiştirilecek bostanlar, 6 duraktan oluşan tramvay hattı, 5 bin şahsiyet konuşma salonuna eş aşırı gayeli hars merkezi, bariz iklim sineması, çiftteker otopark alanları, cami, zanaat atölyeleri, çayhane, dağ bayır lokantası ve keyif merkezi bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?