Politika

Bakan Yanık: 'Türkiye'nin şahlanışını durduramayacaklar'

Tekirdağ Ak Parti Genişletilmiş İl Danışma Toplantı'nda mütekellim Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "2023 seçimlerinde milletimizin sandıkta baştan bizlere bu rolü bırakma etmesiyle bu arada inşallah Türkiye'nin şahlanışını ortak çağ elan durduramayacaklar” i

Bakan Yanık: 'Türkiye'nin şahlanışını durduramayacaklar'
18-07-2022 08:02

Bir paradigma ziyarette mevcut peyda etmek kıl payı Tekirdağ mevrut Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çerkezköy ilçesinde planlı AK Parti Tekirdağ Genişletilmiş İl Danışma Toplantısına katıldı. Bakan Yanık, toplantının arkası sıra Şehit Dinçer Ersoy'un ailesine ve Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'ni görüşme etti.
Bakan Yanık'ın civar durağı Tekirdağ Valiliği oldu.

Tekirdağ programı çerçevesinde civar namına Tekirdağ Valiliği'ni görüşme fail Bakan Yanık, Vali Aziz Yıldırım ve tören düzeni üyeleri kabilinden Valilik binası uğrunda karşılandı. Karşılamanın arkası sıra makama geçerek Valilik onur Defteri'ni imzalayan Bakan Yanık, Vali Yıldırım ile yan yana müddet görüştü. Vali Yıldırım, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ı Tekirdağ'da ve Valilikte ağırlamaktan sevinme duyduğunu tabir etti.

Divan heyeti oluşturuldu

Toplantı, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonradan ‘Kuruluşundan Günümüze AK Parti Tekirdağ Teşkilatı' temalı, Tekirdağ teşkilatının yapılış serüveninin anlatıldığı sinevizyon vizyonu izlendi. AK Parti'nin akıbet 6 maaş yatırımlarının anlatıldığı videoteyp gösteriminin de katılımcılara aktarılmasının arkası sıra Divan Heyeti seçildi. Divan Heyetine; AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan, AK Parti Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nihal Erdoğan Köşdere, İl Gençlik Kolları Başkan Vekili Fatih Arslan ve Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Tuğçe Bozdoğan seçildi.

“Hedef ve ideallerimize azimli yan yana halde yürüyoruz

Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'na ev sahipliği önleyen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, “Millete işlev uğrunda şişman yan yana fedakârlık ile çalışmaya bitmeme ediyor, maksat ve ideallerimize azimli yan yana halde yürüyoruz. Hizmet misyonuyla akıntı eden, şuurunu ve motivasyonunu bedel üretmekte bulan yan yana tradisyon namına Türkiye'de dünyada benzerine az rastlanan yan yana değiştirmek gerçekleştirdik ve geçtiğimiz 20 yılda, milletimizin gelişigüzel meselesini tam olarak çözdüysek, artık da çözmeye bitmeme edeceğiz. Hizmette amasız ve fakatsız azimli yan yana duruşun adresi AK Parti'dir” derken, AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan da, “AK Parti, bayağı yan yana politik kurulma değildir. Bizler yan yana şişman davanın sevdalısı insanoğlu namına burada yan yana aradayız. Türkiye tam olarak binlerce salname mutluluk tarihimiz içindeki akıbet çecik ise, AK Parti de bu şişman davanın günümüzdeki en ehemmiyetli temsilcisidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın gelişigüzel devir tabir etmiş olduğu gibi, AK Parti maziden atiye yolculuğumuzun giranbaha halkalarından biridir; elbette bu gidiş sorumluluğumuzu elan da artırıyor. AK Parti'de politika gerçekleştirmek demek, en önce bu mesuliyeti üstlenmeye isteyen peyda etmek demektir” ifadelerini kullandı.

“Boynumuzun borcu”

İl Başkanı Özcan'ın arkası sıra mütekellim Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de, “Cumhurbaşkanımızın 2012 senesinde bizlere yan yana müjdesi ha ve bana layıkıyla Tekirdağ'ın en şişman yatırımı bulunan büyükşehir statüsünü kazandık. 2014 yılı itibarıyla 2 yeni kaza oldu; bunlardan birisi Kapaklı, ötekisi de Ergene. Yeni yan yana büyükşehir statüsüyle 12 şehremaneti oluştu. 2014'te yan yana nikbet yaşadık fakat 2014 senesinde eksiksiz teşkilatlarımızla bu arada koyu yan yana tempoyla çalışarak, 4 belediyemizi anahtar belediyeciliği ile tanıştırmış olduk. 2024'te büyükşehri kabul etmek boynumuzun borcu” ifadelerini kullandı.

“İçerideki başarıyı gölgelemek istiyorlar"

Bakan Derya Yanık, Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda icra ettiği konuşmada, ülkemizin 2013'te yolculuk olayları, arkası sıra 15 Temmuz sürecinde maddi, tinsel zarara uğratıldığını belirterek, muhalefeti de eleştirdi. Bakan Yanık, “ABD emektar Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, biraz çağ önce; 'Birtakım yerlerde vuruş planladık' dedi. Fiilin sahibi itiraf ediyor. Muhalefet diyor ki 'Yok namevcut yapmamışsınızdır' Niye? Çünkü içerideki başarıyı gölgelemek düşüncesince kimi vasilik sistemlerine hala gereksinimleri var” ifadelerini kullandı.

“Mali politikaların değişmiş olduğu yan yana süreç”

Ardından mütekellim AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül ise “İçinden önce olduğumuz devir dünyanın baştan şekillendiği, problemlerin su yüzüne çıkmış olduğu ve başta finansal politikaların değişmiş olduğu yan yana süreçtir. Değişen bu değinme içinde yalnız başına yetebilen ve ağırlaşan mesail karşısında hal üretebilen yan yana yurt konumunda peyda etmek aşırı önemli. İstikrara imza attık Elhamdülillah. Uluslararası şirketlerin global iktisadi krizden ötürü yapmış oldukları ölçümlerde de Türkiye'nin başarısı menfez arkası edilemeyecek düzeydedir” dedi. AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler de partililerle yan yana arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, toplantının yararlı olmasını dilek etti.

“Aynı mücadeleyi vereceğiz”

Toplantıda mütekellim Milletvekili Mustafa Yel de “Tüm anahtar coğrafyamızdaki mazlum milletlere huzur bulunan sorumluluğumuzu da unutmadan gecemizi gündüzümüze katarak çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği düşüncesince adeta yan yana mecburiyetle idman zorundayız. Bizler çalışacağız ki soylu Türk Milleti, 85 milyon bugüne derece tam olarak ki İslam'ın sancaktarlığını yaptıysak, gündüz batısı medeniyetine huzur güçlünün indinde değil haklının indinde olma mücadelesini verdiysek 2023'te, kıyamete derece da bire yan yana mücadeleyi vereceğiz” dedi.

“Buna müsaade vermemeliyiz”

Bakan Yanık, görüşmede icra ettiği konuşmada, 2023 seçimlerinin önemini de vurguladı. “Halkın iradesine tutu ayırmak isteyenlere banko müsaade verilmemeli” diyen Bakan Yanık, “2023, sözün özü; bu vasilik sisteminin, bu vasilik düzeninin Allah'ın izniyle sonsuza derece namevcut edilmesi sürecidir. 2023 bizim düşüncesince de onlar düşüncesince de bunun düşüncesince ehemmiyetli zira vasilik düzenini baştan getirmeye çalışıyorlar zira halkın gelişigüzel seferinde kişi iradesine tutu koymaya çalışanlara huzur sandıkta verdiği yanıtı durdurmaya çalışıyorlar. Buna müsaade vermememiz lazım” biçiminde konuştu.

“2023 seçimleri bu kavganın şah noktasıdır”

Ülkemizin dalında aşırı ehemmiyetli yan yana yurt bulunduğunu da vurgulayan Bakan Derya Yanık, “Türkiye, defans denklemini değiştirmiş yan yana ülke. Bugün çabucak Türkiye içindeki terörle uğraş değil diyalekt manada da denklemin değişmiş olduğu yan yana Türkiye'den bahsediyoruz. İHA'larıyla, SİHA'larıyla, defans sanayisiyle diyalekt manada da defans denklemini değiştirmiş yan yana Türkiye'den bahsediyoruz. Bize bu Türkiye'yi müstahak görmeyenlerle kavgamız bitmeme edecek. 2023 seçimleri bu kavganın şah noktasıdır arkadaşlar. Sandıkta milletimizin baştan bizlere bu rolü bırakma etmesiyle bu arada inşallah Türkiye'nin şahlanışını yan yana çağ elan durduramayacaklar” ifadelerini kullandı. Bakan Yanık, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı namına Tekirdağ'a bitirdikleri yatırımları da yegâne on paralık sıraladı.

Şehit ailesini görüşme etti

Bakan Yanık, AK Parti Tekirdağ Genişletilmiş İl Danışma Toplantı'nın ardından, Siirt'in Pervari İlçesinde sakıt helikopterde 17 arkadaşıyla beraberce martir bulunan Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy'un ailesini görüşme ederek anası Nilüfer Hatun Ersoy ve babası Mustafa Ersoy ile görüştü. Bakan Yanık, martir Dinçer Ersoy'un ailesini ziyareti sırasında aileye Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağını öperek sunma etti. Anne Nilüfer Hatun Ersoy ve martir babası Mustafa Ersoy, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken, manalı armağanları düşüncesince de Bakan Yanık'a teşekkürname ettiler. Ziyarette martir Dinçer Ersoy'un anası kabilinden hususi namına tasarım edilen odayı da görüşme fail Bakan Derya Yanık, duygularını gizleyemezken martir ailesi kabilinden da Bakan Yanık'a ziyaretin anısına ay açık figür armağan edildi. Bakan Yanık, elan sonradan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'ni görüşme etti.

Özel ferdin isteğine aldırmaz kalmadı

Özel erler kabilinden kapıda karşılanan Bakan Yanık, Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar ile görüştü. Derneğin yürüttüğü ameliyat üzerine Kocaçınar'dan bilgelik meydan Bakan Yanık, topluluk içinde bitmeme fail kurslar ile ilgilendiren de bilgelik edindi. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası zımnında Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi kabilinden hazırlanmakta bulunan etkinlikte tekerli iskemle ile raks gösterisi sunan ve performansıyla katılımcılardan kusursuz derece meydan 22 yaşındaki fiziki özürlü hususi fert Yusuf Örs, ziyarette Bakan Yanık'tan işlevsel tekerli iskemle talebinde bulundu. Gencin isteğini havada bırakmayan Bakan Yanık, danışmanına derece alması düşüncesince yönerge verdi.

Bakan Yanık, Çerkezköy'deki ziyaretlerinin arkası sıra Kapaklı'ya akıntı etti. Burada civar namına Güneydoğu gazisi Tarık Cür'ü evinde görüşme fail Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Tarık Cür ziyaretinde Cür'ün atalık müjdesini aldı. Tarık Cür'ün eşinin 5 maaş aylı bulunduğunu öğrenen Bakan Derya Yanık, Cür'ün eşine gelecek evladı düşüncesince yan yana giranbaha armağan ederken, Cür ile Bakan Yanık'ın içten sohbetleri dikkatlerden kaçmadı.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kaymakam Bayram Sağır, İl Başkanı Mestan Özcan, İlçe Başkanları ve partililerin de haremlik etmiş olduğu ziyaretler sonrası Kapaklı Belediye Başkanlığı'na sabık Bakan Yanık, belediyenin emekleri üzerine Belediye Başkanı Mustafa Çetin'den brifing alırken, görüşme anısına Bakan Yanık'a günün anısına hediyeler verildi. Kapaklı Kaymakamlığı binasında hizmete giren Sosyal Hizmetler binasının açılışını da önleyen Bakan Derya Yanık, akşam 23.00'de ziyaretlerini noktaladı.

Şaban Kardeş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?