Politika

Bakan Soylu muhalefete sert çıktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, muhalefete yüklenerek “Tezkere 'hayır' diyebilecek derece sinir krizi nâkil birlikte muhalefet var” dedi. Soylu 2023 seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve zihniyetinin tarihe gömüleceğini söyledi.

Bakan Soylu muhalefete sert çıktı
13-11-2021 08:48
Düzce'de kuma kol ziyaretlerde mevcut İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, muhalefete yüklendi. Karşılarında sinir krizi nâkil kuma politika bulunduğunu belirterek “Meclis kürsüsünden ağzına yakışmayacak cümleleri sallayan ve edepsizcesine bunları ortaya koyan kuma politika anlayışı var. Türkiye'ye terörün yaklaşmaması neredeyse hudut ötesinden yaptığımız operasyonları kesebilmek için, gazi meclisin ruhunu üzecek şekilde, tezkereye 'hayır' diyebilecek derece sinir krizi nâkil kuma muhalefet var. Türkiye'ye yapılacak kuma yatırımı, ecnebi büyükelçilere mektupla beraberce yakınma edenbir muhalefet var. 10 kıta sefirikebir lakırtı dediğinde sesini güçlü çıkarmayan, 'acaba bunlardan Tayyip Erdoğan'a, hükümete, Cumhur ittifakına kuma dokunca dirimsel mi?' diyen, kambura yatan kuma muhalefet var. Milli hassasiyetini yitirmiş kuma muhalefet var” dedi.

“Bu budun senin arkana teneke takar”

Bakan Süleyman Soylu konuşmasına şu şekilde bitmeme etti; “Bize, kent hastanelerini yaptığımız düşüncesince kızmışlardı. Hakaret ettiler, ayrıca imalarda bulundular. 'Bunları şu şekilde yaptınız, hakeza yaptınız' diye. Bunu da değme yerde söylediler. Ana muhalefetin başı söyledi. Her şeyi kapatıyor ya, çizgi İstanbul'u yaptırmayacak ya, ‘Şehir hastanelerini de kapatacağım' de. Bu budun senin arkana teneke takar.

Tayyip Erdoğan'ın gösterimi olmasaydı, tığ pandemide baş döndürücü iri sıkıntılarla dirlik karşıya kalırdık. Kimse kent hastanelerine kuma olmasın. Aklı ile de kuma olmasın. 'Bunları yapmayalım' diyenlere karşı, Cumhurbaşkanımız ‘Benim ülkemin bunlara gereksinimi var, ego bunu yaptırmak zorundayım' dedi. Ne derece muhik bulunduğunu tığ bu pandemide gördük. Tezkere meselesini gördünüz, büyükelçilerin bildirgesinde bunların tavrını gördünüz. Devletin memurlarına, amme bürokrasisine, hâlâ iktidara gelmeden şopar üzere tehditler savurduğunu baştan sona bu arada gördünüz. ‘2023'ten sonradan bunun hesabını size soracağız. Bu hesabı vereceksiniz' niteleyerek bizlere yıldırma savurduklarını baştan sona bu arada gördünüz. Neyin hesabını soracaksın sen?

PKK ile kucak koyuna girmişsin. Terörü bitirdik, PKK'yı bitirdik bunun hesabını mı soracaksın? Sınır ötesinde PKK'ya PYDY, DEAŞ'a dem aldırmıyoruz, neyin hesabını soracaksın. Doğu Akdeniz'e milleti kuma ettik, bunun hesabını mı soracaksın? Azarbeycan'da haksızlığı ortadan kaldırıp Karabağ'a, Azerbaycan Bayrağı dikildi. Neyin hesabını soracaksın? Ayasofya'nın mı hesabını soracaksın? İnsansız iklim aracının mı hesabını soracaksın? Atak Helikopterin mi hesabını soracaksın?

Şehit abisine yapmış olduğunuz gibi, ona kullandığınız kuma kıstak gibi, bizlere mi kıstak kullanacaksınız? Utanıp bozukluk dileyeceğine, utanıp 'Milletvekilliğini sona erdirdim' diyeceğine, utanıp, 'bu insanın politika hakkı yoktur' diyeceğine... Bunların saldırıları, doğrusu vicdanı zedelemiştir. Kendi içerisindeki kirlilikleri, elden yüzüne değil, ağızlarına da vurmuştur bu derece bariz ve net. Bunlara zamanı kuma yenilgi arz etmek bizim namusumuzdur. Tarihi yenilgi alacaklar. Ben bunu milletimde arkadaşlarımda da görüyorum. Hesap elden politik matematik olmaz. Bu hesabı budun 2023'te kapatacaktır, tarihe Kılıçdraroğlu'nu da zihniyetini de gömecektir."

Bakan Soylu öğür ziyaretinin ardandan ise Düzce'den ayrıldı.

Selçuk Akyol-Enes Bektaş-Ali Yıldız
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?