Politika

Bakan Kurum: 'Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 13 Eylül Salı haset bakımından Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatacaklarını belirtti.

Bakan Kurum: 'Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz'
11-09-2022 19:03

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Eylül'de kamuoyuna açıklayacağı acemi sosyal konut hamlesiyle ilgilendiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal iletişim araçları hesabından izah yaptı.

Bakan Kurum, "2002 senesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Ev sahibi olmayan, acemi yuvasına kavuşmayan, yegâne indinde namüsait gelirli vatandaşımız kalmayacak' lafından hareketle başlamış olan sosyal konut seferberliğimiz zaman dört dörtlük 1 milyon 170 bin sayısına ulaştı” dedi.

Yarım asra vasıl inşa, bayındırlık ve canlandırma tecrübesiyle TOKİ'nin beniz binlerce aileyi yeni, metin ve emin yuvalarına kavuşturduğunu hatırlatan Bakan Kurum, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Şimdi de 13 Eylül Salı haset bakımından baş döndürücü şimdi büyük indinde aşama atarak Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. Gençlerimize, emeklilerimize, mânialı kardeşlerimize, martir ve gazi ailelerimize acemi yuvalar hediye etmenin, acemi iş bölgeleri kazandırmanın mutluluğunu, gururunu her daim beraberce yaşayacağız. Yuva kuran liderimiz, büyük Türkiye'nin mimarı Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdeleriyle eren milletimiz acemi yuvalarına kavuşacak, acemi istihdam alanları oluşacak, ulusal ekonomimiz şimdi da güçlenecek Türkiye bahtiyar aileleriyle yükselecek. 13 Eylül Salı sayaç 14.00'te beniz binlerce ailemizin acemi yuvalarına birleşme coşkusunu her daim beraberce paylaşalım.”

Ahmet Furkan Gülap - İbrahim Çakmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?