Sağlık

Bakan Koca, tıp fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki tıp fakültelerinin öğrenci temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Koca, “İleri devletlerin gözdesi bulunan hekimlerimizin, keyif çalışanlarımızın değerini kılıç de bilelim ve aşina olmak zorundayız” dedi.

Bakan Koca, tıp fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi
14-12-2021 23:04

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki tıp fakültelerinin öğrenci temsilcileriyle bir araya geldi. Ankara'da planlı toplantıda, öğrencilerin destur sonrası terbiye süreçleri, geleceğe çevrilmiş hedefleri, alan tercihleri, hekimlerin kişi hakları, sertlik ve malpraktis sorunları, keyif personellerinin iş yükü, tıpta eksperlik sınavı, mutluluk işlev yükümlülüğü kadar mevzular masaya yatırıldı. Üç zaman devam eden buluşmada, bulunan dava ve taleplerini aktaran tıp fakültesi öğrencileri, hal önerilerini paylaştı.

Toplantının açılışında hastanın ve hekimin kendini aykırı güvende hissedeceği bir işlev ortamı sağlamayı hedeflediklerini tamlayan Bakan Koca, tıp eğitiminin peşi sıra vesile eşitliği sağlanarak adaletli bir seçimle ve ülkenin ihtiyacına gereğince stabil bir branşlaşmaya gerekseme bulunduğunun altını çizdi. “Hekimliğin sistem kendisine yüceltilmesini, değerler noktasında müstahak bulunduğu algının rastgele güzeşte çağ güçlendirilmesini amaçlıyoruz” diyen Bakan Koca, malpraktis şiddet, yoğunluk, düzentileme ortamlarının iyileştirilmesi kadar nice probleminin varlığına ayraç etti. Bunların keyif çalışanlarıyla beraberce bir dört başı mamur şeklinde çözülmesi düşüncesince efor gider ettiklerini vurgulayan Sağlık Bakanı, Koca, “İleri devletlerin gözdesi bulunan hekimlerimizin, keyif çalışanlarımızın değerini kılıç de bilelim ve aşina kazanmak zorundayız” dedi.

Tıp fakültesi öğrencileri, kendilerine “Bu mesleği yeğleme etmiş olmasaydım diyen var mı?” sorusunu götüren Bakan Koca'ya, tercihlerinden çevre bahtiyar oldukları cevabını verdiler.

“Sorun belli, çözümü de belli. Hep beraberce savaş ederek bunları çözeceğiz. Tercih müdahale kazanmak az daha hatırlı bir tabiplik mesleği algısı rastgele güzeşte çağ güçlendirilmeli” diyen Bakan Koca, sonra öğrencilerle hatırat fotoğrafı çektirdi.

Musa Erdoğan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?