Gündem

Bakan Karaismailoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na tazminat davası

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yabanlık haklarına saldırıda olduğunu kanıt etmiş olduğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 250 bin lira tazminat davası davası açtı.

Bakan Karaismailoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na tazminat davası
10-01-2022 22:32
İstanbul

Karaismailoğlu'nun, avukatı Ömer Faruk Karagüzel kabilinden İstanbul Nöbetçi Adliye Hukuk Mahkemesi'ne maruz dava dilekçesinde Kılıçdaroğlu'nun, 8 Ocak'ta Habertürk kanlındaki TekeTek programında "Karaismailoğlu'nun nefis haklarına müteveccih temelsiz kara ve yıldırma içeren tez ve ithamlarda bulunmuş yer aldığı ve gır söyleyerek nefis haklarını gizlemeden ağırbaşlı biçimde ihlal ettiği" anlatım edildi.

Dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun ve Karaismailoğlu'nun ifadelerinin dökümlerine toprak verilerek, "Davalının beyanları ile müvekkilimi temelsiz iddialar ile halkoyu husumetine maruz bırakmış ve masumluk karinesini hiçe farzımuhal ağırbaşlı taşlama ve kara içeren isnatlarda bulunmuştur. Söz konusu iddiaları ile ilgilendiren şekilde konuşmasını tek doküman yahut malzeme ile desteklememiş elden kara kastıyla cereyan ederek müvekkilimin nefis haklarını ağırbaşlı biçimde ihlal etmiştir." denildi.

Karaismailoğlu'nun, vazifesini gerçekten ve faik müşterek azimle alegori getirdiği, iş ve işlemlerinde geçmişteki görevlerinde yer aldığı üzere nezaret rolü boyunca de kanun ve hükümlere dört dörtlük şekilde ilişkin cereyan etmiş yer aldığı kaydedilen dilekçede, "Müvekkilim tek iş ve işleminde özellikle hele husus budun namına meydana getirilen masraflar olduğunda, tek yiyecek ve koşulda nahak yarar gerçekleştirme etmediği gibi, tek yapıya, kuruma, isim yahut şahıslara de nahak yarar gerçekleştirme etmemiştir. Davalının iddialarının kâffesi yeniden sona gır olup, kamuoyunun uğrunda millî kanallarda ve içtimai iletişim araçları üstünden meydana getirilen söylemler eliyle müvekkilim ateş ve ağrı duymaktadır." değerlendirmesi yapıldı.

Yolsuzluk iddialarının, amme rolü alegori getiren davacının itibarını halkoyu gözetiminde zedelediği ve ona mahsus itimatı ehemmiyetli özellikte etkilediği belirtilerek, "Bu ithamalar ağızdan çıkmış yer aldığı andan itibaren art dönülemez zararlara etken olmuştur. Dolayısıyla ağırbaşlı biçimde nefis hakları ihlal edilen ve kıygın bulunan müvekkilin zararının tazmini iri müşterek ehemmiyet sunma etmektedir." ifadelerine toprak maruz dilekçede, davanın kabulü ve mahkemeli kabilinden meydana gelen nahak fiilin doğurduğu neticeler dolayısıyla 250 bin teklik tinsel tazminatın yasalı faizleri ile davalıdan tahsiline değişmeyen verilmesi istendi.

Karaismailoğlu, CHP Meclis Grup Toplantısındaki konuşmasında "İBB'de fariza meydana getirdiği mükemmel yöntemsizlik yaptığını" tez ederek nefis haklarını gizlemeden ihlal etmiş yer aldığı sebebi öne sürülerek Kemal Kılıçdaroğlu'na 7 Ocak'ta 250 bin teklik tazminat davası davası açmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?