Gündem

Bakan Karaismailoğlu: “1915 Çanakkale Köprüsü’nde işlerimiz tamam”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “1915 Çanakkale Köprüsü'nün Cuma haset açılmasını iri birlikte sabırsızlıkla bekliyoruz. İşlerimiz tamam, bundan böyle ortalığı toparlıyoruz. Bu güreşçi köprüsü üstünde binlerce hesap formülü var. O nedenden alım

Bakan Karaismailoğlu: “1915 Çanakkale Köprüsü’nde işlerimiz tamam”
16-03-2022 20:08

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 18 Mart Cuma haset açılışı gerçekleşecek 1915 Çanakkale Köprüsü'ndeki sonuç emek harcamaları durumunda inceledi. Bakan Karaismailoğlu'na Vali İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas ve şehremaneti başkanları da haremlik etti.

“Bu güreşçi köprüsü üstünde binlerce hesap formülü var”

Lapseki şantiyesinden otobüse binen kurul Asya'dan Avrupa'ya geçerek sonuç emek harcamaları gözden geçirdi. Bakan Karaismailoğlu güreşçi köprüsü emek harcamaları üzerine İHA'ya açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, “1915 Çanakkale Köprüsü'nün Cuma haset açılmasını şişman birlikte sabırsızlıkla bekliyoruz. İşlerimiz tamam, bundan sonra ortalığı toparlıyoruz. Tabii, dünyanın en değerli işlerinden birlikte tanesi. Böyle birlikte alım çalım projeyi ülkemize kazandırmanın değer ve gururunu taşıyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü sonuç 20 senenin ülkemizin ulaştırma- enfrastrüktür zamanının en kalifiye eserlerinden birlikte tanesi. Köprü, planlanandan 1,5 sene önceki sona eriyor bu da ekonomimize baş döndürücü şişman yardım ve artırım sağlayarak, asırlar boyu ülkemize ve milletimize fariza edecek. Bu ülkedeki; istihdamın, üretimin, ihracatın ve değişen teknolojinin büyüme göstermesine ehemmiyetli katkılar sağlayacak. Çok heyecanlıyız, dünyanın en serbest açıklıklı köprüsünü yapmak, 318 m. kabil bayrak ölçülerle yapmak. Bu güreşçi köprüsü üstünde binlerce hesap formülü var. O sebepten alım çalım vesilesi bu köprü” dedi.

Utku Yaşar Cüce

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?