Politika

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na seslendi: Erken intihap yoktur, 'hemen seçim' yoktur

MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na seslenerek "Erken seçme yoktur, 'hemen seçim' yoktur, 'haydi seçim' yoktur, bu ödünsüz değişmeyen ve arzu beyanına sevsen de sevmesen de alışman, uyma sebep tavsiyemdir" dedi.

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na seslendi: Erken intihap yoktur, 'hemen seçim' yoktur
30-11-2021 13:56
TBMM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda meydana getirdiği konuşmasına, "Fikrimizin, zikrimizin, siyasetimizin ve hareketimizin öznesi insan, bire tek numara sürede bunun hepsi bulunan millettir. İnsansız siyaset, anemik damar, lakayıt gövde gibidir." sanarak başladı.

"Adım Adım 2023, İl İl Anadolu" temasıyla Anadolu'yu karış karış gezmelerinin DOĞRU kendisine değerlendirilmemesi icap ettiğini kail Bahçeli, hafta sonu bakımından 70 il ziyaretini tamamladıklarını, kesirler illere de gideceklerini belirtti.

Yalancıların maskesini düşüreceklerini anlatım fail Bahçeli, şunları kaydetti:

"Türkiye üstünde oynanan oyunları anlatacağız, kurulan tuzakları aktaracağız, çirkin niyetlileri açıklayacağız. Bunu ısrarla yapacağız, inatla savunacağız. Halka akıllıca gideceğiz, halkımızla bütünleşeceğiz, behemehâl anlaşacağız, sözleşeceğiz, aramızdaki muhabbet köprülerini takviye edeceğiz. 'Geliyor gelmekte olan' diyorlar ya, tığ de 'Gidiyor gitmekte olanlar' diyeceğiz. Sonra da gelmeden gittiklerini göreceğiz. Davetsiz gelenin mindersiz oturacağını göstereceğiz. Bir biçim eğilenin tek numara elan sert duramayacağını öğreteceğiz. Türk milletini zillete kandırma edemeyecekler. Türkiye'yi kargaşa anaforuna itemeyecekler. İhanetin fermanını kıraat etmek isteyenleri kaçtıkları yere derece kovalayacağız. Milletimiz varlığına erbap çıkacak, bağımsızlığına erbap çıkacak, geleceğine erbap çıkacak, donanmasına ve kardeşliğine sonuna derece dayanak noktası olacak. Hiç kimesne hayale kapılmasın, karmaşa ortamı yaratıp fırsatçılığa kalkışmasın, bölücülük ittifakına, alçaltı ittifakına, karanlık ittifakına, bühtan siyasetine eren Türk milleti aldanmayacak, katiyen da öz saygı etmeyecektir."

"Cumhurun kaderi Cumhuriyet'in kaderidir"

Devlet Bahçeli, cumhurun kaderinin Cumhuriyet'in kaderi bulunduğunu ve bu kaderin Levh-i Mahfuz'da belirlendiğini dile getirerek, Cumhur İttifakı'nın Türkiye'yi eksik gözlerden, çirkin sözlerden, ölümsek engellerden, ışıksız emellerden, kargaşa tetikçilerinden fedakarca koruyacağını, milletiyle tek numara ve eksiksiz biçiminde geleceği düz yazı edeceğini vurguladı.

Bu düz yazı hamlesinin, bu kâm haysiyetinin önüne geçmeye kimsenin nefesinin yetmeyeceğini kaydeden Bahçeli, "Çalışacağız, çabalayacağız, çağıracağız, çağlayacağız, sular seller kabil coşacağız. Azmedeceğiz, sabredeceğiz, iş vereceğiz, savaş edeceğiz, behemehâl başaracağız. Cumhuriyet'in 100. sene dönümünde Türk milletinin toy tek numara zaferine imza atacağız." laflarını gider etti.

Geleceğin biçim haritasını geçmişin tecrübeleriyle çizmekten apayrı seçeneklerinin olmadığını tamlayan Bahçeli, Türk milletinin averaj dü beniz senedir kazançlı baskılara, diplomatik tehditlere ve siyasetçi dayatmalara sunulan kaldığını anlattı.

Siyasi, tarihi, kültürel varlığın, kazançlı engelleyim ve yaptırımlarla rahatsızlık edildiğini, daim tahribata uğradığını dile getiren Bahçeli, yaşanılan kazançlı hastalıkların iç yüzünü, dirilik müşteri noktalarını akıllıca çözümleme ve ayrım eylemek durumunda olduklarını anlatım etti.

Eklektik ve işkilli yorumların, önyargıyla beslenmiş, siyasetçi hırsla perçinlenmiş, husumetle derinleşmiş değerlendirmelerin Türkiye'yi tek numara yere götürmesinin, dosdoğru neticelere bap aralamasının olanaksız bulunduğunu vurgulayan Bahçeli, "Bu iklim hepimizindir. Bu vatan, üstünde canlı herhangi tek numara insanımızın namusudur. Temiz tek numara anahtar kullanmak, duygudaşlık kurmak, efdal olmak, meseleleri serbest tek numara açıyla ele kabul eylemek ilk önce siyasetçi partilerin, sonradan da her insanoğlunun tek numara sorumluluğudur. Birbirimizi suçlayarak, birbirimize antagonist muamelesi yaparak maksat ve öfkelerimizi yarıştırmak, Türkiye'ye yapılabilecek en şişman kötülüktür." değerlendirmesinde bulundu.

Aklıselim ve kalbiselim çizgisinden savrulmanın ücretinin hacısı hocası düşüncesince ağırbaşlı olacağının altını çizen Bahçeli, "Türk milleti, sahnelenen kazançlı oyunların benzerlerine mazisinde çehre biçim şahit, maatteessüf çehre biçim da mahkum olmuştur. Saldıran, fak kuran, tertip yapım eden, işitme naşir kazançlı çetelerin, kapital gruplarının, toptan tefecilerin neyi amaçladıkları, nereye iktiran tamir etmek istedikleri, vicdan sahibi herhangi tek numara insanımızın gerçekte malumudur." sanarak konuştu.

"Kuyruğa giren ahmaklara kelimesiz kalacağımız mı düşünülüyor"

Bahçeli, Osmanlı İmparatorluğu'nun içerisinde serbest kazançlı gedikler açan, bölüşüm ve paylaşım masalarında askeri ve siyasetçi operasyonlar kurgulayan, hitamında da yürütme fail muhasım devletlerin saldırgan politikalarından öğüt kabul eylemek durumunda olduklarını belirterek, "Makuliyetten verilecek herhangi tek numara tavizin, hastalıkların elan da karmaşıklaşmasına, Türkiye'nin çıkmaz sokaklara sürüklenmesine misyon edeceğini aklımızdan çıkarmamalıyız." görüşünü paylaştı.

Dış desteğe müstenit Tanzimat devletçiliğinin, Ermeni ve Rum Osmanlı vatandaşları ortada ilk kapital birikiminin folluğu işlevi gördüğünü anımsatan Bahçeli, "Fakat bu proses istihsal istikametine yönlenmediğinden çevre yığılan borçlar, küsurat avlu pahalılığı ve yükselen enflasyon, tek numara hapaz ağmak katman haricinde Anadolu insanını kasıp kavurmuştu." dedi.

Türk milletinin Duyun-ı Umumiye denen tek numara zilletle sınandığını hatırlatan Bahçeli, "1882'den 1954'e derece kesintisiz 72 sene namus borcu ödedik. Nice badirelerden geçerek bugünlere geldik. Hamdolsun onurumuzdan, şerefimizden, mevcut düzenek haklarımızdan katiyen vazgeçmedik. Biliyoruz ki tek numara Türk dünyaya bedeldir, dünyalar bizim olsa da bu aşırılmak vatandan tavizimiz düşünülemeyecektir." laflarını dile getirdi.

"Çayımıza koyacak şekerimiz yoktu yalnız Çanakkale'de destanlar yazdık" diyen Bahçeli, şöyleki bitmeme etti:

"19. ve 20. yüzyılların sıkıca dönemeçlerinde kazançlı saldırılarla milletimizi teyit alamayanların gündeş varislerine, feleğin çemberini kırıp yükselişe geçtiğimiz bugünkü devir diliminde sorumluluk eğeceğimiz mi zannediliyor? Felaketimizin siyasetini gerçekleştirmek neredeyse kuyruğa giren ahmaklara kelimesiz kalacağımız mı düşünülüyor? Türkiye'yi, ölümü göstererek sıtmaya razı etmeye çalışanlara duyarsız, hissiz ve mukavemetsiz olacağımız mı matematik ediliyor? Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten esinlenmiş diyorum ki; dünyalık yok ise buluruz, kalabalık yok ise kurarız, antagonist çoksa behemehâl yeneriz. Yeter ki tek numara olalım, solmamış olalım, kocaman olalım, birbirimizin uzağı değil yakını olalım, aykırı adalet ve hukukumuzu şerait ne derece vahametli olsa da gözetmeyi ve savunma etmeyi bilelim."

"Görünmez el metaforuyla sömürünün çarkını çevirdiler"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, kudret sanarak milleti ateşe, sonu ziyan tek numara tünele döşemek düşüncesince çırpınanlara müsamahalarının, sabırlarının ve merhametlerinin olmadığını vurgulayarak, "Merkez Bankası rezervlerinin eridiği yalanına alamet bağlayan alçaltı ittifakı, '128 bilyon dolar nerede' sorusunu soracağına, Türkiye'nin karşısında ne aradıklarını, emperyalizme nite iş birlikçilik yaptıklarını, adamlıklarının nerede bulunduğunu belirtmek mecburiyetindedir." sanarak konuştu.

Millet vicdanındaki bitmeyen hazinenin, ahlakındaki safiyet ve bozulmamışlık bulunduğunu anlatım fail Bahçeli, "CHP yönetimi ilkin kazanmak neredeyse zilletin öteki ortaklarının bunu görmesi düşüncesince ulusal vakfe göstermeleri, kuldan utanan, Allah'tan çekinen tek numara kalbe erbap olmaları gerekmektedir. İnsanın olmadığı, ahlakın, adaletin, özgürlüğün, sosyolojinin, felsefenin, tarihin, maneviyatın, değerlerin ve ulusal hassasiyetlerin olmadığı tek numara ekonomide sabahleyin kalkar döviz kuruna bakarız, geceleyin ezanı yatar borsaya, faize ve enflasyona karın yorarız. Bu steril döngüden çıkmadıktan sonradan tek numara çağ geçse caba gene bire tek numara sorunlarla boğuşmamız kaçınılmazdır." değerlendirmesinde bulundu.

Ekonominin rakam, oran, yüzde, matematik, grafikten aşırı elan mavera tek numara düzlük bulunduğunun altını çizen Bahçeli, "Keynes'in söylediği gibi, sorun, toy fikirlerde değil, ortamında yetiştiğimiz zihinlerimizin herhangi tek numara köşesine tutunmuş emektar fikirlerdedir. Modası önce kazançlı düşünceler, kalıt aldığımız görme engelli noktalardır. Bize kişi çıkarlarımızı düşünen, birbirinden yalıtılmış, daim hesaplar yapan, zevkleri çakılı ve tabiat üstünde hükümran şahıslar olduğumuzu kabullendirmek istediler. Görünmez el metaforuyla sömürünün çarkını çevirdiler. Piyasayı, eşrefi yaratıklar bulunan insanoğlunun önüne geçirdiler." düşüncesini paylaştı.

Devlet Bahçeli, 20. yüzyıl ekonomisinin yakasına ussal insanoğlu portresi asıldığına dikkati çekerek, "Oysa ki herhangi tek numara insanoğlunun ussal olması, herhangi tek numara sakallının ağababa olması derece absürt tek numara beklentiydi. Aslında çoğumuz bire tek numara şeylerden konuşuyoruz, ancak konuştuğumuz şeyin ne bulunduğu dair hala anlaşabilmiş değiliz. Alışıldık akıl ve anlatım kalıplarından savuşma savaşı veriyoruz, ancak hâlâ ehliyetli tek numara kâr almış sayılamayız. Eski nazari şemaları yıkan toy keşifler yapmadıkça, elan adil, elan insani, elan vicdani, elan hakkaniyetli, elan eşitlikçi, elan paylaşımcı tek numara dünyaya ve toptan ekonomiye ulaşmamız çabucak münevver tek numara inleme kendisine kalacaktır." ifadesini kullandı.

"Erken seçme yoktur, 'hemen seçim' yoktur"

Bahçeli,bugünkü koşullarda evren nüfusunun yüzdelik 20'sinin açlıkla ve çıtırbom beslenmeyle beniz yüze bulunduğunu belirtti.

Türkiye ekonomisinde toy tek numara hikayeye, ulusal ve tinsel değerlere odaklanmış toy tek numara baş devrimine gerekseme olduğuna dikkati çekici Bahçeli, "Hem büyümeyi hem gelişmeyi hem de kalkınmayı peylemek zorundayız. Önümüze dikilen bentleri baş başa aşmalıyız." sanarak konuştu.

Türkiye ekonomisinin strüktürel irade zayıflıkları olduğuna dikkati çekici Bahçeli, bu zaafların çözümsüz olmadığını vurguladı.

Fiyat istikrarı, mali balans ve münteşir kazançlı istikrarın sağlanacağını anlatım fail Bahçeli, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Dayanışma ve yardımlaşmaya en tek numara tomar gerekseme duyduğumuz bu dönemde, ekonomideki devrevi sorunları siyasetçi ve maşeri krize tahrif eylemek isteyen, bunun üstünden sokakları karıştırmayı amaçlayan odaklara milletimiz prim vermeyecektir. İnsanımızın omzuna çöken ağırlığın, yüklendiği külfetin içtenlikle farkındayız ve onları anlıyoruz. Fakat kazançlı dengelenme ve normalleşmenin günbegün yaşama geçtiğinin de görülmesini diliyoruz. Fırsatçıların, karaborsacıların, yangından parsa derç telaşında bulunan ahlaksızların inanıyorum ki arzuları kursaklarında kalacaktır. Vatandaşlarımızın kazançlı problemlerinden yararlanma ederek servetlerine yabancılar malı katmanın arkasında bulunan izansızlarla ağız kırana tek numara mücadelenin yapılması gerektiğine inanıyor, hülasaten bunu beklenti ediyoruz."

Temelsiz paha artışlarının frenlenmesi, avlu pahalılığının düşürülmesi dair her insanoğlunun yapacağı fedakarlıklar bulunduğunu tamlayan Bahçeli, "Enflasyonla mücadelede kişioğlu birliğini yaşama geçirmeliyiz. Mal ve misyon üreten, satan, pazarlayan firmalarımızın, şirketlerimizin, kurumlarımızın maşeri deşarj adına, esas gereksinimlerin fiyatlarında yüzdelik 2 ile 5 ortada indirime gitmeleri ulusal bütünlük ve dayanışmamızın tinsel harcıdır." görüşünü paylaştı.

"Unutmayınız ki tek numara kez satan herhangi tek numara devir satar"

Dedem Korkut'un "Hırsız içeride olunca bap anahtar tutmaz oğul, halkın ortamında bozgunculuk karşılayıcı haindir oğul" nasihatini anımsatan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Düne derece AK Parti'nin saflarında toprak alıp levent boylu seneler gözaltı koltuğunda oturan tek numara menfaat düşkünü ve sayıyla un almaktan bahseden deli zihniyet, bizim kayyum kabil iktidarın başlangıcında durduğumuzu, krizlerin de ortağı olduğumuzu anlatım etmiş. Bu dolaşım dolabın, bu devşirme siyasetçinin kimlere taşeronluk, kimlere hizmetkarlık yaptığını bilici biliyor, bilmeyen de salt alım satım ağlarına ve efendilerine bakılırsa görüyor. Biz kayyum değiliz, Milliyetçi Hareket Partisi'yiz. İradesi sektöre çıkmış, geçmişinde dayanıklı aşırı ışıksız benek bulunan, Truva atı kabil meydanda dolaşan tek kimsenin Türkiye'nin kuyusunu kazmasına da delik yummayacağız.

Unutmayınız ki tek numara kez satan herhangi tek numara devir satar. Kendi arkadaşlarına ve partisine yezitlik eden, fırsatını bulursa milletine yezitlik etmekten de kaçınmaz. Bu tipler esasta bizim muhatabımız değildir. Ancak evimizin camına dü de tek numara taş atanın da alnını karışlamak, sınırını beyan eylemek anne vazifemizdir. Bu şahsa sesleniyorum: Kayyumu falanca geç, partine doldurduğun askeri ve siyasetçi casuslarla baş başa eskiden yönettiğin bakanlıkları ne örgütlere peşkeş çektiğini, adamsan açıkla."

"Zillet ittifakı Türkiye'nin kazançlı mahvoluşu üstünden siyasetçi arzu ve getirim kesbetmek düşüncesince eksiksiz olanaklarıyla faaliyettedir" ifadesini kullanan Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, akıbet günlerde maşeri iletişim araçları hesabından videoteyp yayımladığını hatırlattı.

Kılıçdaroğlu'nun, paylaşımında, gece olduğunda arkasında bırakacağı mirası düşündüğünü anlatım ettiğini aktaran Bahçeli, "Anlaşılan apayrı işi gücü kalmamış. Sayın Kılıçdaroğlu tek numara tomar zahmete girme, hülasaten ego sana söyleyeyim: CHP'nin başına tek numara kaset komplosuyla ve paraşütle iner kabil gelmen, yıldırı örgütü YPG'yi kişi vatanını koruyucu teşkilat kendisine görmen, terörle mücadeleye 'hayır' demen, terörizme gülücükler saçman, 'ne işimiz mevcut Suriye'de, Libya'da, Irak'ta' sözlerin, HDP'yi yasal sayman, yıldırıcı Demirtaş'ı övmen, ulusal meselelerde Türkiye'nin karşısına geçmen, İstiklal Marşı'nı okuyamaman, istiklalimize esmer çalman, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yezitlik etmen, CHP'yi kaynağından koparman, HDP-PKK ile bağlaşma kurman, ecnebi büyükelçilerden aman dilemen, emperyalizme mermi er olman, senin kuzguni yüzlü mirasın kendisine anılacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"Gayrimilli arıyorsa etrafına baksın, gitsin de teröristlerin yüzüne söylesin"

Kılıçdaroğlu'nun "gayrimilli" açıklamasını eleştiren Bahçeli, şöyleki bitmeme etti:

"Cumhur İttifakı'na ve oy sağlayan yurttaşlarımıza edepsizcesine 'gayrimilli' diyen Kılıçdaroğlu, ne milletin, ne milliyetin, ne de milliyetçiliğin koyu manasını bilmeyen, bilse de bu değerlerle gece-gündüz kabil ayrı bulunan politika yozlaşması, alçaltı temsilcisidir. Gayrimilli arıyorsa etrafına baksın, gitsin de teröristlerin yüzüne söylesin. Kılıçdaroğlu şahsıma seslenerek, 'yüreğinde tek numara selamünkavlen budun sevgisi mevcut ise er seçimin kapısını aç' demiş. Sayın Kılıçdaroğlu, benim budun ve yurt sevgimin fitresini versem sana ve yedi sülalene beniz sene yeter. Erken seçme yoktur, 'hemen seçim' yoktur, 'haydi seçim' yoktur, 'derhal seçim' yoktur; bu ödünsüz değişmeyen ve kâm beyanına sevsen de sevmesen de alışman, bununla da kalmayıp uyma sebep tavsiyemdir."

Millet İttifakı'na "sokaklarda doğacak aramayın" çağrısında mevcut Bahçeli, "Sokak çıkmaz gezip çecik nifak aşılamayın. Hesabını veremeyeceğiniz, altından kalkamayacağınız, bedeline katlanamayacağınız müptezelliklere, skandal yanlışlara mübaşeret etmeyin. Türkiye sokakta bulunmadı, sokakta kurulmadı, size de inşallah bırakılmayacaktır. Kaosa envestisman yapanlar, krize oynayanlar, iç sulh ve erinç ortamımızı hastalıklı çoğaltmak düşüncesince kışkırtı nöbetine girenler milletin sağduyusunu yanlışa yormasınlar. Akıllarını başlarına devşirsinler." dedi.

"Geleceğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir"

Ekonomik sorunları toy dalavere sistemine bağlayanların içtenliksiz bulunduğunu vurgulayan Bahçeli, Türkiye'de siyasetçi istikrarın ehliyetli ve bilge olduğunu, saylav sistemin uygulanan olması biçiminde Türkiye'nin öngörülemez tek numara iklim olacağını, riziko ve belirsizliklerin ortamında daim bocalayacağını söyledi.

"Bilinmelidir ki, geleceğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir" değerlendirmesinde mevcut Bahçeli, geleceğin mimarının da Cumhur İttifakı bulunduğunu belirtti.

Bahçeli, MHP'nin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'ne "evet" oyu kullanacağını aktardı.

Devlet Bahçeli, takım toplantısı sonrası gazetecilerin, Ankara'da Alparslan Türkeş'i yâd etkinliğinde çıkan arbedeyle ilgilendiren sorusu üzerine, "Milliyetçi Hareket Partisi kendisine mevzunun üstünde duruyoruz. Elde ettiğimiz ön bilgiler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Bey'in elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonradan Mansur Bey nazarıitibar etsin. Artık kendisinin gerisinde tek numara idealist dem vardır. Her gündüz de izlem edeceğiz." cevabını verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?