Yaşam

Azimle etkin hususi öğrenciler sema öğrendi

Konya'da ferah kurda zihnî engeli mevcut hususi öğrencilerin, aldıkları ortak salname eğitimin arkası sıra sema yürütme etmesi ailelerini hem gururlandırıyor bununla birlikte duygulandırıyor.

Azimle etkin hususi öğrenciler sema öğrendi
17-12-2021 12:44
Konya

Karatay hususi Eğitim Meslek Okulunda terbiye gören ferah zihnî mânialı 10 öğrenci, İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi'nde (İRFA) fariza fail semazen Yakup İnam ile sema eğitimlerine başladı.

Bir salname eğitimi bitiren "özel semazenler" tahminî 4 senedir hususi günlerde sema meydanında meşk ediyor.

"Özel semazenler"in eğitimini AA muhabirine özetleyen İnam, 4 senedir değişik etkinliklerde sema yürütme ettiklerini, böylelikle öğrencilerin içtimai becerilerinin de geliştiğini dile getirdi.

İnam, "Çocuklarımızla normalde nite terbiye veriyorsak anca başladık. Normal ayine yarar üzere hazırlanmaya çalıştık. hususi çocuklarımızla hususi birlikte sema yaptık. 10 çocuğumuz eğitimleri başarıyla tamamladı. Çok dobra birlikte nesne yaptığımızı düşünüyorum. Devamı gelecek, toy öğrencilerimiz de var." dedi.

İnam, ilkin vakitler "Acaba yapabilir miyim?" düşüncesiyle rahatsız bulunduğunu fakat çelimsiz müddette bu düşüncesi aklından çıkardığını belirterek, şu şekilde bitmeme etti:

"Bir uyma oldu, çocuklarımızla çalışmaya başladık. Geçen 4 salname devir zarfında hâlâ dobra çalışmalarla sayımızı artırdık. İlk ilkin başarabileceğimi düşünmemiştim fakat demincek baş döndürücü mutluyum. Sema dair dünyayı gezdim fakat şu heyecanı yaşamadım. Seyircilerimiz de görmüştür baş döndürücü duygulandık, gözümüzden gözyaşı geldi, ağladık."

Öğrencileriyle alım çalım duyduğunu vurgulayan İnam, hususi çocuklarla çalışmanın ve erişmiş olmanın baş döndürücü ayrı hissiyat hissettirdiğini paylaştı.

Aileleri içli ve gururlandıran "Sema"

Özel semazenlerden Edanur Büyükçeşmeci'nin anası Medine Büyükçeşmeci ise kızının sema yürütme ettiğini ilkin gördüğünde baş döndürücü duygulandığını ve ağladığını anlattı.

Anne Büyükçeşmeci, kızıyla alım çalım duyduğunu tabir ederek, "Allah razı olsun öğretmenlerimizden baş döndürücü iş verdiler. İnsan filhakika sema seyrederken erinç doluyor. Bir de hususi evlatların sema yürütme etmesi hâlâ dobra ve alım çalım donör oluyor. Edanur'u rastgele izlediğimde duygulanıp ağlıyorum." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?