Dünya

Avusturya, Ukrayna’nın dijital altyapısının baştan inşasına araştırma görevlisi olacak

Avusturya, Ukrayna’nın baştan yapımı kapsamında dijital altyapısının oluşturulmasına yardım getirmek üzere jeneratör, elektronik beyin kabilinden ekipmanların beraberinde bilgelik ve sınama desteğinde bulunacak.

Avusturya, Ukrayna’nın dijital altyapısının baştan inşasına araştırma görevlisi olacak
22-11-2022 20:09
Viyana

Maliye Bakanlığından meydana getirilen açıklamada, Ukrayna’ya dijital altyapı dalında dayanak hasretmek neredeyse Dijitalleşme, Bilgi Teknolojileri ve Telekomünikasyon Birimi Sekreteri Florian Tursky'nin cemaziyelevvel Kiev’e göndermiş olduğu bildirildi.

Açıklamada, harp zımnında bu ülkenin dijital altyapısının dokunca görmüş olduğu belirtilerek, Tursky’nin dijital altyapının baştan oluşturulması, fiber ağ bağlantılarının sağlanması üzere bölgelerde araştırma görevlisi olabileceği tabir edildi.

Geniş izole bant altyapısının mensur ve modernizasyonunda bilgelik ve deneme paylaşımında da bulunulacağı dökme açıklamada, ilkin çoğunlukla cazibe kesintisi yaşanmış olan ülkeye mazotla etkin jeneratörlerin verileceği, böylecene cazibe ve enformasyon problemininin azaltılmasının hedeflendiği kaydedildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?