Spor

Attila Szalai: 'Heyecanlıyız ve bu derbi bizler için önemli'

Fenerbahçeli topçu Attila Szalai, derbi maçına amade olduklarını vurgulayarak, kadro kendisine heyecanla alışveriş gününü beklediklerini söyledi.

Attila Szalai: 'Heyecanlıyız ve bu derbi bizler için önemli'
19-11-2021 19:04

Macar kesici Attila Szalai, alışveriş haset oynanacak Galatasaray derbi maçı önceleri pakt televizyonuna konuştu.

Hazırlıklarla ilgilendiren bilgiler verici Szalai, “Derbi haftasındayız ve güzel birlikte biçimde hazırlandığımızı düşünüyorum. Sabırsızlıkla derbi saatini, maçı bekliyoruz. Bu proses bakımından antrenmanlarımız az buçuk hâlâ farklı, zira bir aşırı aktör ulusal takımdaydı. Farklı senelerde buraya geldiler. Ben de akıbet dü hafta ulusal takımdaydım. Salı haset İstanbul'a geldim, cemaziyelevvel de takımla antrenmana çıktım. Bazı kol arkadaşlarımız yolculuklarının uzunluğundan ötürü toparlanma süreçleri hâlâ değişik seyrediyor. Şu an sebebiyle baş döndürücü mutluyum. İyi birlikte biçimde çalışıyoruz" dedi.

"Herkes alışveriş haset oynanacak derbi için ziyadesiyle hazır"

Derbiye anık bulunduğunu kail Attila Szalai, "Ben kendimi güzel hissediyorum. Mutlu olduğumu söyleyebilirim. Söylediğim kabil hâlâ ilk bu derbilerde oynama imkanım vardı. Aynı biçimde fiziki ve mental manada kendimi güzel hissettiğimi söyleyebilirim. Hazırlıklarımız güzel gidiyor. Yoğun birlikte biçimde çalışıyoruz. Taktiksel hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bunu birlikte mental tedbir da baş döndürücü önemli. Hedefimizin ne işe yaradığını ve sahada ne yapmamız icap ettiğini güzel bilmemiz gerekiyor. Bence hepsi alışveriş haset oynanacak derbi için ziyadesiyle hazır" biçiminde konuştu.

"Takım derbinin önemini epey bir güzel biliyor"

Szalai, kol şekilde anık olduklarını vurgulayarak:

"Takımdaki kimi oyuncular hâlâ ilk bu derbiyi oynamamış olsalar fark derbi tarihini baş döndürücü güzel bildikleri için bu derbinin nite geçeceğini güzel biliyorlar. Ortada birlikte rakiplik mevcut ve bundan ötürü hepsi bu derbinin önemini epey bir güzel biliyor. Tabii ki takımımızda deneyimli oyuncular baş döndürücü fazla. Onlar da bire birlikte biçimde araştırma görevlisi oluyorlar ve olumlu, çelimli birlikte iletişimle birbirimizi motive ettiğimizi düşünüyorum. Aynı biçimde bu deneyimli oyuncular derbiyle ilgilendiren ipuçları, öneriler veriyorlar zira bu kimse iri maçlar herhangi birlikte devir stresi efdal maçlardır ve bu verilecek öneriler de stresi düşürecektir. Daha güzel kilitlenmek namına bu öneriler bence enikonu önemli. İyi hazırlandığımızı düşünüyorum, bunların da araştırma görevlisi olacağını düşünüyorum. Takım şekilde buradaki çalışanlar, uran ekip, hepsi güzel birlikte biçimde hazırlanıyor. Bu biçimde hazırlıklarımızı sürdürdüğümüzü söyleyebilirim."

"Muhteşem birlikte kâr kabul etmek istiyoruz"

Derbiden güzel birlikte kâr istediklerini aktaran Macar stoper, "Bir ayak topu oyuncusu şekilde tabii ki gerçekleştirmek istediğimiz obje baştan sona uyarlanmış olmaktır, adaptasyondur. Tabii ki hazırlıklar bire birlikte bitmeme etmiyor. Şu manada bire birlikte bitmeme etmiyor; kimi oyuncularımız ulusal takıma gittiler ve takımları için maçlar oynadılar, kimi kol dostlarım da burada kaldılar ve antrenmanlarına bitmeme ettiler. Dolayısıyla bu manada farklılıklar reşit olabilir. Ben şurası zannetmiyorum ki, bu ayrılık, bu fark işlerimizi zorlaştıracak. Ben anca olacağını düşünmüyorum. Hepimiz şu an bakımından heyecanlıyız derbi maçı için. Biliyoruz ki bu derbi Türkiye'deki en iri maç. Dolayısıyla bizler heyecanlıyız ve bu derbi bizler için önemli. Başarılı olgunlaşmak istiyoruz, göz kamaştırıcı birlikte kâr kabul etmek istiyoruz ve buna müteveccih çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Elbette ki derbi galibiyeti bizler açısından göz kamaştırıcı birlikte kalp oluşturacaktır ve takıma da ivme kazandıracaktır. Bundan ötürü bana gereğince alacağımız yengi baş döndürücü fakat baş döndürücü önemli. Ligde kavi periyotlar yaşadık ve şu anda birlikte aksülamel ifşa etmek istiyoruz. Takım arkadaşlarım, buradaki hepsi hedefi, ne yapmamız icap ettiğini epey bir güzel biliyor. Bu aksülamel ortamında atacağımız etap birlikte ahir maç, Galatasaray maçı. Bizler kalburüstü olgunlaşmak istiyoruz ve tabii ki bu maçı düzeltmek istiyoruz" açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?