Ekonomi

Assan Alüminyum sürdürülebilirlik emekleri full sertifikasyon aldı

Kibar Holding çatısı altında çalışkanlık yayınlayan Assan Alüminyum çevresel, içtimai ve konuşu sürdürülebilirlik odaklı emekleri kararında alüminyum alanının global sürdürülebilirlik inisiyatifi ASI'dan full başarım standardı sertifikasını aldı.

Assan Alüminyum sürdürülebilirlik emekleri full sertifikasyon aldı
14-02-2022 20:19

Türkiye'de alüminyum dalının en iri üreticilerinden ve alüminyum folyo istihsal kapasitesiyle Avrupa'nın en iri dü üreticisinden bir tanesi bulunan Assan Alüminyum, arka tahavvül emek harcamaları ve yenilenebilir erke üretimiyle ilgi çekiyor. Yapılan açıklamaya layıkıyla şirket, yaşama geçirdiği değerli sürdürülebilirlik çalışmalarıyla toptan alüminyum sahası inisiyatifi ASI (Aluminium Stewardship Initiative) kabilinden sürdürülebilirlik prensiplerine makul çalışkanlık yayınlayan kuruşlara ve işletmelere sunulan başarım standardı sertifikasyonunu aldı. Daha evvela pandemi haysiyetiyle ASI'dan provizyonel sertifikası mevcut şirket, hem Tuzla ve Dilovası ortam alüminyum istihsal tesislerinde bununla beraber arka tahavvül tesislerindeki vadi denetimini başarıyla tamamlayarak full sertifikasyon edinmeyi başardı. Manavgat'ta mevcut yenilenebilir erke istihsal tesisinde hepsi istihsal tesislerinin salname cazibe erke tüketimine eş bedel ak pak erke üretimi gerçekleştirmesi ve bütünleşmiş arka tahavvül tesisindeki yüzdelik 100 arka tahavvül çalışmalarıyla da çevresel sürdürülebilirlik faaliyetlerine bitmeme ediyor.

Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör mevzuyla ilişik olarak, “Şirket yerine henüz evvela vatanımızda ortam alüminyum üreticileri ortada geçmiş olacak biçimde ASI provizyonel sertifikasını almaya doğruluk kazanmıştık. Bir sene içinde sürdürülebilirliğe müteveccih çalışmalarımızı genişlettik. Marka değerlerimizden sürdürülebilirliği yönetişim, toplumsal ve mekân boyutlarında ele alıyor, hepsi süreçlerimize bütünleşmiş etmeye müteveccih ameliyat gösteriyoruz. Üretim tesislerimizin salname cazibe erke tüketimine eş bedel ak pak erke üretimini Manavgat'ta mevcut yenilenebilir erke istihsal tesisimizde gerçekleştiriyoruz. Yenilenebilir erke üretimiyle arsıulusal tanınmışlığa erbap I-REC (International Renewable Energy Certificate) sertifikaları alarak şümul 2 emisyonlarımızın tamamını dengeliyoruz. Bunun indinde bütünleşmiş arka tahavvül tesisimizde arka dönüşümü bitmeyen kat ve yüzdelik 100 miktarda kabil bulunan alüminyum arka dönüştürüyoruz. Karbon kadem izimizi dökmek ve sürdürülebilir müşterek doğacak düşüncesince çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm bu kip çalışmalarımız millî ve arsıulusal otoriteler kabilinden değerlendiriliyor. Sektörümüzün sürdürülebilirlik faaliyetlerine taraf sağlayan ASI kabilinden full sertifikasyon ile ödüllendirilmek biz düşüncesince alım çalım ve talih deposu oldu. ‘Geleceği Tüketmeden Üretiyoruz' anlayışımızla, iş ortaklarımızla beraberce oluşturduğumuz sürdürülebilir ekosistemde bedel meydana getirmeye devem edeceğiz” dedi.

Konu ile ilişik izah eden ASI CEO'su Fiona Solomon, “Şirketin provizyonelden 3 salname ASI başarım standardı full sertifikasyona geçişini içten kutluyoruz. COVID-19 kaynaklı yolculuk kısıtlamalarına rağmen, firma ilişik işletmelerin ziyaretini kabil kılarak ASI ölçün kriterlerinin denetlenmesini ve full sertifikasyona geçişi sağlayabildi. Assan Alüminyum'un sürdürülebilirlik prensiplerine bağlılığını göstermeye bitmeme etmesinden, ergitme ve haddeleme operasyonlarının sosyal, çevresel ve hesaplı bağlamda mesul müşterek halde gerçekleştirildiğine ilişkin ASI sertifikasyonu güvencesini müşterilerine sunabilmesinden sevinme duyuyoruz” halinde konuştu.

Verilen bilgiye göre, sektörde kip sürdürülebilirlik çalışmalarıyla ilgi çekici Assan Alüminyum başkaca sektöründe geçmiş kat ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 31000 Risk Yönetimi Sistemi Doğrulama Belgesi meydan şeriklik yerine erbap bulunduğu çelimli yönetişim altyapısını tescil ika fırsatı buluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?