Politika

'Asla kırılamayacak uhuvvet bağlarına sahibiz'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesindeki kısaca 6 dönümlük arsasını, Horasan Erenleri Federasyonu'na hibe ettiğini duyurdu.

'Asla kırılamayacak uhuvvet bağlarına sahibiz'
19-12-2022 22:09
Ankara

Bahçeli, içtimai iletişim araçları hesabından icra ettiği paylaşımda, Prof. Dr. Erol Güngör'ün "Nerede aksakal kabri var ise ora Türk toprağıdır. Evliyası sıfır yerde Türk de bulunmayan demektir." laflarını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Gönül dünyamızın efdal mimarları, erkincilik yaşantımızın şöhretli mihmandarları bizi tığ karşıcı vatan, budun ve inan türbedarlarıdır. Mazi kayıtlarımızın anlam ve muhtevası değerlendirildiğinde, Anadolu'yu ve Balkanları bayındırlık ve diriltme fail içsel önderlerimizin Horasan kaynağından doğup Türk-İslam ruhunu aracısız ele yiğitçe taşıdıkları, kararlılıkla bildiri ettikleri oldukça kesin şekilde anlaşılacaktır. Horasan erenleri bekamızın kilidi, ulusal ve dini birliğimizin tümsekli taşıdır. Merhum hocamız Prof. Dr. Ö. Lütfi Barkan'ın 'Kolonizatör Türk Dervişleri' diyerek tanımladığı hümayun büyüklerimiz kalpleri fethetmiş, Türk'ün dünyayı ve beşeriyeti bağrına basan kutsi yüzleri olmuşlardır. Horasan, 'Güneşin doğduğu yer, devir ülkesi' diyerek bilinmektedir. Horasan yazgı hazinemiz, beraberlik ve kaderdaşlık hazinedarımızdır. Bizim anlayışımızda anlayış ayrışmasına ve ayrılığına katiyen arazi yoktur. Buna ister yoktur. Kaldı ki bu akla yatkın değildir."

"Asla kırılamayacak beraberlik bağlarına sahibiz"

"Alevi de bizim, Sünni de bizimdir. Hepsi çabucak Türk milletinin soylu ve denktaş mensuplarıdır. Türk ve Müslüman kazanmak güzelliklerin en güzelidir. Hem nimet, hem bereket, bununla beraber varoluşumuzun ziynetidir." ifadelerini kullanan Bahçeli, şu bilgiyi paylaştı:

"Milli bütünlük ve kardeşliğimiz yerine almış olduğum ortak sonucu buradan paylaşıyor ve duyuru ediyorum. Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde üstüme mukayyet 5788,91 metrekarelik (yaklaşık 6 dönüm) arsayı bilabedel Horasan Erenleri Federasyonu'na hibe ediyorum. Mezkur federasyon yönetimiyle Mersin mitingimiz öncesinde yaptığım ortak toplantıda bu tasarrufumu kendileriyle de paylaştım. Unutulmasın ki, tığ ezelden ebede uzanan ve katiyen kırılamayacak beraberlik bağlarına sahibiz. Hiç kimselerle ayrımız, gayrımız yoktur. Mevzi farklılıkların parlak ve zamanı kaynaşmamıza rastgele ortak bariyer çıkaramayacağına içten inanıyorum.

Alevi de biziz, Sünni de biziz, Caferi de biziz. Hepsinden önemlisi ve önceliklisi tığ Müslüman Türk milletiyiz. Horasan Erenleri Federasyonu'na bağış ettiğim arsanın takdire uygun birçok hizmetlere ve içsel ilerlemeye okazyon olmasını Allah'tan yalvarma ediyorum. Hayırlı olsun. Anadolu'nun Türklükle ve İslam ile müşerref olmasını sağlayıcı felsefe ve hidayet ehli Allah dostlarını, Ehli Beyt'in eren büyüklerini, özetle saygıdeğer ceddimizi hürmetle, rahmetle, gönül borcuyla anıyorum. Allah hepsinden razı olsun diyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?