Yaşam

Artvin'deki 9 ahali eğitimi merkezinde depremzedeler düşüncesince giysi dikiliyor

Artvin'deki el eğitimi merkezlerinde eli uz belletici ve kursiyerler, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana mevrut depremlerden etkilenen illere sevk olmak kabilinden elbise hazırlıyor.

Artvin'deki 9 ahali eğitimi merkezinde depremzedeler düşüncesince giysi dikiliyor
03-03-2023 20:06
Artvin

İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, AA muhabirine, Valilik koordinesinde yetişek topluluğunun gelişigüzel bireyinin depremin yaralarını dolamak düşüncesince güç sarfiyat ettiğini söyledi.

Kentteki 9 ahali eğitimi merkezinde eli uz belletmen ve kursiyerin deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi düşüncesince giysi diktiğini tamlayan Acar, "Üretilen 4 bin 601 zerre giysi ve hab tulumu kadar ürünleri tıra yükleyerek deprem alanına gönderdik. Seferberlik şeklinde deprem alanına verim çıkmak düşüncesince çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diyerek konuştu.

Üretime bağlı emek harcamaları eş güdümlü fail Vali Yılmaz Doruk'un benzeri Meral Doruk ise felaketin üstesinden doğmak düşüncesince gelişigüzel ilin öz ölçeğinde destek vermeye bitmeme ettiğini vurguladı.

Hazırlanan giysileri deprem alanına göndererek yardım sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Doruk, "Konteyner mahalleler ihdas etmek düşüncesince de ortak yandan çalışmalarımız bitmeme ediyor. Karınca kararınca Artvin'in de çorbada tuzu olmasını istedik. İnşallah bu günleri az buçuk devir alsa da bütünlük ve beraberlikle atlatacağız." ifadelerini kullandı.

Usta belletmen Suzan Koç Güner, deprem branşında neye gerekseme var ise ellerindeki kumaşın durumuna mucibince giysiler diktiklerini aktardı.

Kursiyer Selma Koç, afetzedelere kâr sağlayabilmek düşüncesince çalışmalara katıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"İnşallah ortak yararımız dokunur. Gönüllü deprem alanına değerlendirmek istedim. Orada tek bilinçlilik yapamazsam sobalarını yakarım, yiyeceklerini taşırım. Çok istedim fakat eşim diyaliz hastası bulunduğu düşüncesince onu bırakamadım. Bu acıyı oradaki vatandaşlarımızla beraberce yaşıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?