Yaşam

Artık ürün kasasında değil langırt masasında oynayacaklar

Meyve kasasından "langırt masası" işleyen Elazığlı darülfünun talebesi Ensar Gürsul, toplumsal medyada paylaşmış olduğu görüntülerle evlatların langırt ve alan topu masasına, spor malzemelerine ve zeka oyunlarına kavuşmasına fırsat oldu.

Artık ürün kasasında değil langırt masasında oynayacaklar
20-10-2021 12:45
Elazig

Elazığ'ın Baskil kazasının Deliktaş köyünde canlı 20 yaşındaki Gürsul, köyün arızalı kuma arazide bulunması zımnında dubara endüstrisi bulamayan evlatların monitör karşısında sayaç geçirmemelerini ve sosyalleşmelerini sağlayacak kuma dubara cihazı hazırlamaya değişmeyen verdi.

Gürsul, plastik kasa, dut ağacı dalı, çivi, pet şişe kapağı ile "langırt masası" tasarladı, ferde adına da koz kullandı. Çocukları kuma araya getiren Gürsul, onlara langırt oynamayı öğretti.

İlkel "langırt masası"nda evlatların şişman kuma sevinçle ve heyecanla oynadığını gören Gürsul, o anları el telefonu ile kaydederek, apayrı köylerde canlı kollar düşüncesince esin olması gibi toplumsal medyada paylaştı.

Büyük uyanıklık gören paylaşım ülke içerisinden ve ülke dışından hayırseverleri harekete geçirdi.

Gönderilen yardımlarla Hak İnsani Yardım Derneğinin realizasyon etmiş olduğu langırt ve tarz topu masası, spor malzemeleri ve zeka oyunları köydeki küçüklere ulaştırıldı.

Kavuştukları oyunlarla gır gır devir nâkil evlatların yüzü gülüyor.

"Yaptığım dubara aletiyle sosyalleşsinler istedim"

Gürsul, AA muhabirine, plastik kâr kasasıyla icra ettiği "langırt masası"nı manzara enerjisini kullanarak hazırladığını söyledi.

Köydeki evlatların bu ve benzer oyunlarla oynamasının katı kabil olmadığını dile getiren Gürsul, "Çocuklar ödevlerini yaptıktan sonraları ya monitör seyrediyor ve ya babalarının telefonlarıyla oynuyorlar. Çocuklar yaptığım dubara aletiyle sosyalleşsinler, kuma araya gelip geveze etsinler istedim. Teknoloji bağımlılığının önüne devrolmak düşüncesince dubara cihazı yaptım." dedi.

Gürsul, barbar de olsa icra ettiği "langırt masası"nın evlatların şişman takdirini topladığını, onları bahtiyar ettiğini vurguladı.

Çocukların eğlenirken çekmiş olduğu kuma görüntüyü başkalarına da esin olması düşüncesince toplumsal medyada paylaştığını tamlayan Gürsul, görüntünün takipçilerinden şişman zevk gördüğünü kaydetti.

Ensar Gürsul, hayırseverlerin yardımlarıyla Hak İnsani Yardım Derneğinin realizasyon etmiş olduğu armağanların köye ulaştığını anlatım ederek, "Köye şaşırtı kuma biçimde dubara aletleri geldi. Çocuklar bu olanaklara kavuştukları düşüncesince baş döndürücü bahtiyar fakat bu malzemeler düşüncesince mestur kuma düzlük da lazım. Bunun yapılması da baş döndürücü önemli." niteleyerek konuştu.

Hayırseverlere teşekkür

Hak İnsani Yardım Derneği Elazığ Temsilcisi Ali Şimşek, Ensar Gürsul'un icra ettiği paylaşımın peşi sıra hayırseverlerin harekete geçtiğini söyledi.

Gürsul'un köy evlatları düşüncesince gösterdiği bu çabaya izleyici kalmayarak kendileri ile iletişime güzeşte hayırseverlerin yardımlarıyla küçüklere tarz topu masası, langırt, spor malzemeleri ve zeka oyunları aldıklarını aktaran Şimşek, evlatların sevinçlerine eş olduklarını dile getirdi.

Şimşek, kâffesi hayırseverlere teşekkürname etti.

Çocuklardan Zeynep Gürsul, elan evvel öğüt dışındaki vaktini monitör seyrederek geçirdiğini, deminden ise dostlarıyla langırt oynayarak, gır gır devir geçirdiğini söyledi.

Köyde canlı kollar adına dubara sahalarına gerekseme duyduklarını tamlayan Gürsul, "Ensar ağabeyimiz bizlere kasadan langırt yaptı. Büyüklerimiz de bizlere esas langırt ve tarz topu masası getirdi, her insana teşekkürname ediyoruz. Yeni langırt masamız elan güzel." ifadelerini kullandı.

Semih Gürsul da elan evvel masasını televizyonda görmüş olduğu langırtı köylerinde oynuyor olmaktan şişman büyüklük duyduğunu dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?