Yaşam

Antalya'da koyu temizliğinde denizden klozet, süpürge, pantolon üzere atıklar çıktı

Antalya'da İklim Değişikliği Çalıştayı kapsamında deniz dibi temizliği yapıldı.

Antalya'da koyu temizliğinde denizden klozet, süpürge, pantolon üzere atıklar çıktı
12-11-2021 15:17
Antalya

Kaleiçi Yat Limanı'ndaki etkinlikte, Muratpaşa Belediye Başkanı umut Uysal, Sualtı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneği Başkanı Ateş Evirgen ile Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik ve Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarmadan (DEGAK) meraklı 50 balık adam toprak aldı.

Denize dalarak temizlik fail Uysal, denizlerdeki kirliliğe dikkati tefriş etmek şartıyla hakeza birlikte aktiflik düzenlediklerini söyledi.

Dünya genelinde su kirliliğinin değme güzeşte çağ yakında da arttığını tamlayan Uysal, bu probleminin aktif türlerini de zılgıt ettiğini vurguladı.

Farkındalığın artırılarak eyleme dönüşmesi icap ettiğini bildiren Uysal, "Temizlik etkinliğimizde gördüğümüz kadarıyla deniz dibinde aşırı sayıda ve şişman modüler atıklar var. Denizleri, doğayı kirletmememiz icap ettiğini bundan hakeza hepsi biliyor. Tedbirlerimizi almazsak aşırı endamsız müddette hayatı zılgıt edeceği açıkça bulunan birlikte natür problemi yaşanıyor." diye konuştu.

Evirgen ise derinliğine senelerdir yürüttüğü su altı fotoğrafçılığını birlikte süredir deniz kirliliği için yoğunlaştırdığını anlattı.

Su altının da üstü derece bulaşık bulunduğunu kail Evirgen, "Su altının güzellikleri tanım edilemez fakat deminden objektiflerimizi aksine çevirmeye başladık. İstemediğiniz şeyleri görüyoruz. Onları fotoğraflayarak camianın bilinçlenmesini sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

Yaklaşık 2 sayaç devam eden temizlikte deniz dibinden süpürge, klozet, gidiş geliş dubası, pantolon, ayakkabı, plastik ve cıncık şişeler, balık sepeti ve aşırı sayıda korse çıkarıldı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?