Yaşam

Antalya ve Mersin'de görmüş olduğu serayı, tırını satıp köyünde kurdu

Siirt'te 21 sene tır şoförlüğü eden ve ailesine elan çok zaman açmak düşüncesince aracını satarak köyüne dönen Beşir Dayan, 3 dönüm arazisine kurduğu 2 serada budala yetiştiriyor.

Antalya ve Mersin'de görmüş olduğu serayı, tırını satıp köyünde kurdu
01-07-2022 15:06
Siirt

Siirt'te 21 sene tır şoförlüğü yapan, 4 bebek babası 42 yaşındaki Beşir Dayan, Antalya ve Mersin'de görmüş olduğu seraların benzerini devir meydana getirdiği köyünde kurdu.

Kent merkezinde yaşamış olduğu devirde ülke içi ve ülke haricinde tır şoförlüğü yaparak ailesinin geçimini sağlayıcı Dayan, ailesine yeteri kadar devir ayıramaması zımnında sabık sene ayrımlı birlikte arayışa girdi.

Antalya ve Mersin'de görmüş olduğu seralardan köyünde de ihdas etmek talip Dayan, çalışmalara başladı.

Dayan, geçimini sağlamış olduğu tırı satarak Eruh ilçesine ilişkin Bayramlı köyündeki 3 dönümlük arazisinde 6 ay geçmiş 2 sera kurdu.

Arazisine meydana getirdiği prefabrik eve taşınan ve çarpıcılık ihtiyacını istikbal etmek düşüncesince tarih panelleri kullanan Dayan, benzeri Fatma ve evlatlarının yardımıyla serasında haftada 2 titrem hıyar yetiştiriyor.

"Nakliye sorunumuz bulunmadığı düşüncesince avantajlıyız"

Beşir Dayan, AA muhabirine, hâlâ geçmiş işi gereği 2-3 ayda birlikte Siirt merkezdeki evine gidebildiğini belirterek, levent boylu tarz şoförlerinin evinde konuk kadar bulunduğunu söyledi.

"Antalya, Mersin kadar yerlerde gördüğüm seralar ilgimi çekti." diyen Dayan, yaşantısını sisteme oyulgamak ve evinde kalabilmek hesabına köyünde seracılığa başladığını anlattı.

Dayan, levent boylu tarz şoförlüğünü bırakmasında önemsiz oğlunun da tesirinin bulunduğunu anlatım ederek, "Özbekistan seferim vardı, sayı farkı 45 çağ tarz sürüyor. Bu kere esnasında 2,5 ay yolda kaldık. Eve geldiğimde baktım ki 5 yaşındaki çocuğum Ahmet beni tanımıyor, benden kaçıyordu. 'Gel oğlum' dediğimde gelmiyordu. Bu gidişat beni aşkın üzdü ve beni seracılığa yönlendirdi." niteleyerek konuştu.

Aracını satarak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cumali Nas'ın yardımıyla 2 sera kurduğunu aktaran Dayan, "Topraklarımız aşkın verimli. Gelsinler, ülkelerini değerlendirsinler. Burada hıyar ektim. Bu sera hâlâ da büyüyecek. Burada yaptırdığım ev düşüncesince tarih panelleri kurdum. Sondajdan su çekme, ışıklandırma ve ev elektriği ihtiyacımı bu halde karşılıyorum." ifadesini kullandı.

Serada kestirmece 7 bin hıyar fidesi bulunduğunu, çağ baş döndürücü ürün topladıklarını tamlayan Dayan, "Salatalıkları Siirt'te göveri biçimine veriyoruz. Pazarımızda rastgele birlikte başağrısı yok. Nakliye sorunumuz bulunmadığı düşüncesince avantajlıyız." dedi.

"Yorucu lakin istekle yapıyoruz"

Fatma Dayan da levent boylu seneler sürücülük işleyen ve evinden uzakta artan eşinin sera ihdas fikrini kıvançla karşıladığını kaydederek, "Sera düşüncesince köyümüzdeki bu arazimizi düşündük. Yorucu lakin istekle yapıyoruz, geçimimizi sağlıyoruz. Ev yaptık. Çoluk çocuğumuzla sera ve fıstıklarımıza bakıyoruz." biçiminde konuştu.

El birliğiyle bu işi sürdürdüklerini özetleyen Dayan, evlatlarının da babalarıyla hâlâ aşkın sayaç nakil fırsatı bulduğunu laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?