Yaşam

Antalya Deniz Biyoloji Müzesi'ndeki balıklar yenilenecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Deniz Biyoloji Müzesi'nde sergilenme hususi durumunu kaybeden yayılmış balık türleri, bilgi müşterilerini kabilinden yenilenecek.

Antalya Deniz Biyoloji Müzesi'ndeki balıklar yenilenecek
25-02-2023 17:10
Antalya

Belediyeden meydana getirilen açıklamaya göre, Deniz Biyoloji Müzesi, çokluk canlıları ve nesli esirgeme altındaki türlerin yakından tanınmasını sağlıyor.

Köpekbalığı, ıstakoz, ahtapot, vatoz, sünger ve sıska balıklar kabil yüzlerce çokluk canlısının arazi almış olduğu müzede, sergilenme hususi durumunu kaybeden ve rengini kaybetmiş yayılmış türdeki balıkların, Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile yürütülecek ortaklaşa iş kapsamında değişim yapmak yapılacak.

Açıklamada görüşlerine arazi sunulan Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, müzede arazi meydan balıkların seneler ortamında rengini yitirmesi kararı sergilenme hususi durumunu kaybettiğini bildirdi.

Üniversite adına balık türlerinin değişim yapmak düşüncesince Antalya Büyükşehir Belediyesi ile eş birlikte emek vermek başlattıklarını aktaran Gökoğlu, şunları kaydetti:

"Nesli tükenme tehlikesinde bulunan ve haram enva haricinde, başta köpekbalığı ve vatoz kabil kıkırdaklı balıklar haricindeki enva yenilenecek. Bu değiş esnasında nesli azalmakta bulunan tek kıkırdaklı balığı tutup müzeye getirmeyeceğiz. Gerçekleştirilecek çalışmayla müze, balık türleri açısından zenginleştirilmiş olacak. Vatandaşlar da nikbet ettikleri balıkları yakından inceleyebilecek."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?