Yaşam

'Anne olamazsın' denilen his hastası kadının mutluluğunun ismi 'Eflal Gül' oldu

Antalya'da anadan doğma duygu rahatsızlığı zımnında geçmiş hamileliği sonlandırılan ve "anne olamazsın" denilen Derya Özel, gebelik boyunca almış olduğu müvellidülhumuza takviyesi ve doktorların düzen bağı takip edeni ile kızı Eflal Gül'ü kucağına almanın mutluluğu

'Anne olamazsın' denilen his hastası kadının mutluluğunun ismi 'Eflal Gül' oldu
10-08-2022 13:06
Antalya

Antalya'da anadan doğma önsezi rahatsızlığı dolayısıyla önce hamileliği hekimlerden oluşan kurulun sonucu sonlandırılan ve "anne olamazsın" denilen Derya Özel, ikinci hamileliğinde almış bulunduğu müvellidülhumuza tedavisi ve hararetli düzen hekim takip edeni sebebiyle kızı “Eflal Gül”ü kucağına kabul etme sevincini yaşadı.

Korkuteli ilçesinde canlı Ferhat hususi ile 18 yaşlarında evren evine giren Derya Özel, evliliğinin elden arkası sıra anne olabileceği haberini aldı.

Doğuştan siyanotik önsezi rahatsızlığı dolayısıyla bembeyaz çağ ve bulaşık kanaat karışan, kalpten pompalanan kandan hücreleri yeteri denli müvellidülhumuza almaması dolayısıyla sevincin indinde korkuyu da canlı Özel, hamileliğin 8. haftasında doktora başvurdu.

Hastalığının getirmiş bulunduğu riskleri cezaevi önüne tahsil edilen hususi düşüncesince ayrımlı bölümlerden bilirkişi etibba toplanarak astronomi oluşturdu.

Kalbi normalden yüzdelik 20 henüz borda bordaya tomar atan anne adayının gebelikle baş başa ritminin henüz da artacağı ve bu durumun da ölümle sonuçlanacak riskleri yanı sıra getireceğini belirleyen doktorlar, gebeliği sonlandırma sonucu aldı.

Hamileliğinin sonlandırılmasıyla mutluluğu sıhhatsiz küsurat Özel, gittiği dört başı mamur doktorların "Yaşaman düşüncesince aylı kalmaman gerekiyor. Anne olamazsın." lafları hesabına baş döndürücü üzüldü.

Annelik duygusunu duymak düşüncesince araştırmaktan vazgeçmeyen Özel, borda bordaya referans hesabına gittiği Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Koç ve Perinatoloji (Yüksek riskli gebelikler) uzmanı Prof. Dr. Selahattin Kumru'dan dobra haberi aldı.

İki doktorun tetkiklerinin arkası sıra baştan gebelik sürecine giren Özel, günde 3 zaman müvellidülhumuza tedavisi aldı. Bu tam er mevlit riskine dirlik bebeğe akciğer ve akıl geliştirici ilaçlar ile annede bulunan önsezi hastalığının bebekte de olma ihtimaline dirlik araştırmalar uygulandı.

Zorlu ve doktorların hararetli düzen takip edeni ile güzeşte hamileliğin 32. haftasında Eflal Gül bebek, 1350 gr. namına dünyaya geldi. Doğumdan 1 devir sonradan taburcu edilen anne Özel, 37 devir küvözde küsurat bebeğini kucağını aldı.

Anne Özel, AA muhabirine, dört başı mamur riskleri hücre alarak ikinci kat aylı kaldığını ve sıkıca hamileliğin arkası sıra üvey anne duygusu tatmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Sürecin kendileri düşüncesince baş döndürücü sıkıca geçtiğini anlatım fail Özel, "Doktorların bütünü 'Hamile kalırsan yaşamını kaybedebilirsin' diyordu. Anne olmayı baş döndürücü istiyordum, kendimden değil arkamda birisini bırakıp gitmekten korkuyordum. 'Asla olmayacak' diyerek düşünüyorken asıl borda bordaya tansık evet ve bebeğimiz dünyaya geldi. Doktorlar caba tansık döl diyor. Bebeğimi koklayınca dört başı mamur riskleri elleme ki almışım dedim. Benim derece ayrımsız rahatsızlığı taşıyıp bebeği olmayanlar var. İnşallah onlara da rüya oluruz." dedi.

Prof. Dr. Selahattin Kumru ise akla yatkın ve şuurlu yönetilen borda bordaya proses ile anadan doğma önsezi rahatsızlığı olanların da aylı kalması ve mevlit yapmasının muhtemel olabileceğini söyledi.

Doğuştan önsezi rahatsızlığı ve gebeliklerin eşsiz ve riskli borda bordaya boyut olduğuna dikkati çekici Kumru, "Meslektaşlarımız çoğu kat hakeza hallerde ansız kararlar vererek gebeliklerin sonlandırılmasını önermektedirler. Oysa bizim hastamızda bulunduğu derece siyanotik önsezi rahatsızlığı bulunan gebelerde, perinatoloji, kardiyoloji, büyük derin bakım, acemi doğan derin hizmet ve icabında öbür büro uzmanlarının baş başa emek vermesi ve akla yatkın altyapılı merkezlerde takipler ve doğumlar ile bu hastaların da sağ esen döl sahibi olmaları mümkündür. Bu janr ahval önsezi rahatsızlığı bulunan bayanların döl sahibi olamayacağı anlamına gelmez." diyerek konuştu.

Bebeğin er doğmasına karşın afiyet durumunun elleme bulunduğunu özetleyen Kumru, "Gelişimi baş döndürücü iyi. Biz de eş ile hamileliği yaşadık diyebiliriz. Her an birlikteydik. Bütün süreci duygusallığı da karışma baş başa yaşadık. Sonuç elleme olunca tığ de baş döndürücü bahtiyar olduk." ifadelerini kullandı.

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Koç, kapak hastalığının gebelik düşüncesince riziko taşıdığını anlatım ederek, "Her önsezi hastası aylı kalamaz ve ya baş döndürücü tehlikelidir eyitmek akla yatkın değil. Süreç akla yatkın yönetilirse nice önsezi hastası eş bağan riskli namına hamileliğini sürdürebilir ve döl sahibi olabilir. Burada akla yatkın fiyaka haritası ve multidisipliner idman baş döndürücü önemli." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?