Yaşam

Ankara Garı'nda depremzede çocuklar gönüllüler çeşidinden karşılanıyor

Gönüllüler, yer sarsıntısı sahasından Ankara'ya mevrut çocukları, Ankara Garı'nda oyuncaklarla karşılayarak sevindiriyor.

Ankara Garı'nda depremzede çocuklar gönüllüler çeşidinden karşılanıyor
16-02-2023 20:10
Ankara

Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşi esna çıpa kanalıyla Ankara'ya getirilen evlatların varışları için AFAD'dan bilim meydan gönüllüler, uzmanlarca psikolojileri gözetilerek seçilen oyuncakların yanı esna ufaklıklara ısıdam yemek, kek ve içecek veriyor.

Gönüllüler, evlatların ruh bilimsel rehabilitasyonlarına da imdat sağlıyor.

Her gündüz 500'ün üstünde depremzede geliyor

Garda tetkikte mevcut ve ufaklıklara hediyeler verici Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Hasan Pezük, depremin peşi esna icra ettikleri emekleri anlattı.

Her gündüz 500'ün üstünde depremzedenin karşılandığını tamlayan Pezük, "Burada gönüllü iane kuruluşlarıyla örgütlü namına hem boşaltma işlemleri hem buradaki bekleme süreçleri ve gereksinimleri noktasında değme muhtelif desteği AFAD ve ilişik iane kuruluşlarıyla baş başa veriyoruz." dedi.

"Akıllarında onlara verdiğimiz önemsiz oyuncaklar, gülümsemeler kalsın istiyoruz"

Deprem bölgelerinden mevrut evlatları karşılayan Hempa Çocuk Derneği Başkanı İbrahim Enes Duruay ise icra ettikleri çalışmayla evlatların bahtiyar olmasını ve bekâr hissetmemelerini gelmek istediklerini dile getirdi.

Her şimendifer seferinde derneklerinden 12 ferdin garda olduğunu özetleyen Duruay, "Biz istiyoruz ki bu yıkımdan akıllarında onlara verdiğimiz önemsiz oyuncaklar, tebessümler, gülümsemeler kalsın." diyerek konuştu.

Verilen hediyelerle evlatları sevindirdiklerini kail topluluk üyesi Betül Mergen de, "Ben dakika yegâne çocuğumuza oyuncak armağan ettiğimde bana dönerek annesinden bu çiçeği aldı ve 'Abla ego de sana bu çiçeği armağan eylemek istiyorum' dedi. O an baş döndürücü bahtiyar oldum." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?