Yaşam

Almanyalı Anna Hommel Mardin'de Müslüman oldu

Mardin'e eşinin yakınlarını görüşme buyurmak düşüncesince mevrut Alman yurttaşı Anna Hommel, Müslüman evet ve adını "Zeynep" adına değiştirdi.

Almanyalı Anna Hommel Mardin'de Müslüman oldu
20-08-2022 17:07
Mardin

Almanya'da Suriyeli Hosam Derviş ile tanışıp evlilik yapan 33 yaşındaki Hommel, eşinin akrabalarını görüşme geçirmek düşüncesince Mardin'e geldi.

Çocukluğundan buyana İslam dinini araştıran Hommel, burada Müslüman olmaya değişmeyen verdi.

Mardin Müftülüğüne başvuran Hommel düşüncesince ihtida töreni düzenlendi.

İl Müftüsü Ali Hayri Çelik'ten İslam dininin asliye esasları kendince bilim düzlük Hommel, şevahit nezdinde şevahit nezdinde kelimeişehadet getirerek Müslüman oldu, "Zeynep" adını aldı.

Törende, Kur'an-ı Kerim tilavetinin peşi sıra Hommel, okunan duaya zevcelik etti.

İl Müftüsü Çelik, Hommel'e "ihtida belgesi" verdi, Kur'an-ı Kerim ve karı birliğinin önemini özetleyen kitaplar bağış etti.

Hommel, gazetecilere, 14 yaşından buyana araştırmış olduğu İslamiyet'i seçtiğini, rahat ortak biçimde Müslüman bulunduğunu belirtti.

Müftü Çelik ise güzeşte hafta Mardin'e eş mevrut Ukraynalı Alina Kolos'un Müslüman bulunduğunu anımsatarak, "Şimdi de Anna kardeşimiz Zeynep adını alarak Müslüman bulunduğunu şahitlerin nezdinde anons etti. Biz de imanına, ikrarına şehadet yaptık. İslam ailesi ortak birey henüz kazandı. Allah İslamiyeti, talip her insana kader etsin." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?