Dünya

Almanya'da Omicron'a karşı önlemler sertleştirildi

Almanya'da güneş tacı virüsün Omicron mutasyonuna karşı 28 Aralık'tan itibaren uygulanan iktisap etmek kabil barlar ve diskoların kapatılmasını da içeren acemi tedbirler alındı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkenin 5. dalavere tehdidi altında bulunduğunu anlatım etti.

Almanya'da Omicron'a karşı önlemler sertleştirildi
21-12-2021 23:35

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile 16 eyalet başbakanının videokonferans yöntemiyle gerçekleştirdiği görüşmede, güneş tacı virüsün Omicron mutasyonuna karşı acemi önlemler katılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda 28 Aralık'tan itibaren tün kulüpleri ve diskotek denli mekanlar kapatılacak. İç ve aut mekanlardaki hususi buluşmalarda aşılı ve sonuç 6 ayda güneş tacı virüsü atlatmış bulunan en çok 10 bireyin yanında araya gelmesine müsaade verilecek. 14 yaşından önemsiz füru ise ad sınırlamasından affedilmiş tutulacak. Futbol maçları denli iri etkinlikler seyircisiz düzenlenecek. Yılbaşı kutlamaları ve hafif fişek satışları ise yasaklanacak.

"Yeni dalgaya gözlerimizi kapatamayız"

Görüşmenin arkası sıra planlı matbuat toplantısında mütekellim Almanya Başbakanı Scholz, "Noel tatilinden endamsız yanında müddet evvel size hâlâ müspet duyum hasretmek isterdim" diye salgının herkesi erinçsiz ettiğini, her insanın salgında yorulduğunu bildiğini söyledi. Scholz, salgına karşı esasen bütünlük olunarak yanında arada durulması icap ettiğinin altını çizdi. Yeni mutasyonlar dair hâlâ çok yanında obje hissetmek istemeyen herkesi anlayabildiğini anlatım fail Scholz, “Ama önümüze mevrut acemi dalgaya gözlerimizi kapatamayız. Omicron, enfeksiyon sayısının iri seviyede artmasına illet olacak. Şimdi buna mucibince tedbirlerimizi almamız gerekiyor” dedi.

5. dalavere uyarısı

Olaf Scholz, 4. güneş tacı virüs dalgasının teşrinisani ayında tahsil edilen önlemler yardımıyla adım adım gerilediğini, fakat umdukları derece acele bitmeyeceğini belirtti. Scholz, Almanya'nın şu anda Omicron ile 5. dalavere tehdidi altında bulunduğunu söyledi.

Önlemler Noel'den sonradan meri olacak

Neden Noel'den evvel sert kısıtlamaların bulunmadığı sorusu dair Scholz, "Bu şuurlu yanında karar. Son dü yıldaki tecrübelerimiz, Noel ve Paskalya'nın olaylara iri yanında tesirinin olmadığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.
Scholz, sert kısıtlamaların Noel tatilinden sonradan uygulanmasına "kasıtlı adına değişmeyen verildiğini" söyledi. Ailelerin şimdiye derece tatillerde yanında araya vürut dair "temkinli ve sorumlu" olduklarını anlatım fail Scholz, bundan dolayı hususi buluşmalardaki sınırlamaların başta yılbaşı kutlamalarını erek aldığını vurguladı. Scholz, "Omicron mutasyonunun tamamı dünyada hâlâ dominant bir vaziyete gelmesiyle baş başa güneş tacı virüs salgını umduğumuz denli bitmeyecek" dedi.

Almanya'da yanında ahir müstevli zirvesi 7 Ocak 2022'de gerçekleştirilecek.

Mahmut Tosun - Mehmet Koca

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?