Dünya

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Türk çiftin 65’inci evlilik yıl dönümünü kutladı

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König, Türk asıllı Arslan çiftinin 65'inci evlilik yıl dönümünü name ve çiçek göndererek kutladı.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Türk çiftin 65’inci evlilik yıl dönümünü kutladı
10-01-2022 23:17

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König, Türk asıllı Arslan çiftinin evlilik yıl dönümünü kutladı. Cumhurbaşkanı Steinmeier ve Belediye Başkanı König, Almanya'nın Nürnberg şehrinde canlı 83 yaşındaki Hüseyin Arslan ve 79 yaşındaki Nazife Arslan çiftine çiçek ve betik gönderdi.

''65. evlilik yıl dönümünü kutlayanların sayısı azdır”

Almanya Cumhubaşkanı Steinmeier mektupta, “İnsanların baş döndürücü derinlemesine yıllar beraberce yaşadıklarını ve bahtiyar olduklarını aşina olmak güzel. Birbirlerine huzur inanma duymak, rastgele şeyi paylaşmak, birbirinize huzur yazık bildirme kılmak hususi ortak şans. 65. evlilik yıl dönümünü kutlayanların sayısı azdır. Bu hususi gününüzde kâffesi kalbimle size teşekkürname kılmak istiyorum” ifadelerine arazi verdi.

Belediye Başkanı König ise mektubunda, “65. evlilik yıl dönümünüzü, Nürnberg şehri ve özlük adıma kutlama kartı ediyorum. Birlikte derinlemesine yıllar sağlıklı, bahtiyar ve erinçli yaşamanızdan talih duyuyorum. Çok az çiftin beraberce kutlayabildiği günlerden ötürü dosdoğru dobra eyyam diliyorum. Lütfen çiçeği, selamımı ve kâffesi elleme dileklerimin ifadesi yerine bildirme ediniz” dedi.

“Evlilik bebek oyuncağı değil”

Arslan ailesi ise tesit ile ilişik meydana getirdiği açıklamada, ''65 yıl ortak yastıkta yaşlanmamızın mükafatı yerine hususi mücehhez ortak kelep çiçekle beraberce mevrut manalı dü mektubu torunlarımızla beraberce okuyunca baş döndürücü sevindik ve duygulandık'' dedi.

Arslan ailesi, evliliğin bebek oyuncağı olmadığını, dünyaya doğacak küçüklere elleme ortak doğacak iletmek düşüncesince boşanmaların olmaması ve evliliklerin derinlemesine sürmesi icap ettiğini belirtti. Çift, eve mevrut misafirlerinin Almanya Cumhurbaşkanı ve Nürnberg Belediye Başkanı'ndan mevrut mektupları düşkünlük yazar okumaları ve çifti kalıp almaları düşüncesince mektupları çerçeveletip duvara asacaklarını anlatım etti.

İlhan Baba

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?