Dünya

Almanya, 2 nükleer santralini Nisan 2023’ün ortasına kadar acil durum rezervi olarak tutacak

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, kışın beklenen erke sıkıntısına karşı, ülkede artan 3 nükleer santralden 2'sinin Nisan 2023'ün ortasına kadar acil durum rezervi olarak tutulacağını duyurdu.

Almanya, 2 nükleer santralini Nisan 2023’ün ortasına kadar acil durum rezervi olarak tutacak
05-09-2022 23:05

Rusya-Ukrayna Savaşı zımnında yırtık verici erke krizine erinç Almanya'dan nükleer santral adımı geldi. Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck icra ettiği açıklamada, ülkedeki 3 nükleer santralden 2'sinin Nisan 2023'ün ortasına kadar acil durum rezervi olarak tutulacağını duyurarak, Baden-Württemberg'deki Neckarwestheim ve Bavyera'daki Isar 2 nükleer santrallerinin önceleri planlanandan elan etraflıca çalışmasına müsaade verilmesi yönündeki kararın muhik ve lüzumlu bulunduğunu savundu. Habeck, "Almanya'da aldığı kadar enerjimiz mevcut ve Avrupalı komşularımıza da bu enerjiyi sağlıyoruz" dedi.

Olabileceklerin en kötüsünden yola çıktıklarını dile getiren Habeck, "En iyisini umabileceğimiz ortak vaziyette değiliz, en kötüsünü bekleyivermek zorundayız" ifadelerini kullanarak, "Her devir megavat sayaç doğal taş yağı lambası lambası başına 300 avronun çok ortak senaryo bulunduğunu düşündük. Son haftalarda eder 300 avronun hesabına baskı ve arada 350 avroluk zirveler yaşadık" dedi.

Alman nükleer santrallerinin çalışmaya bitmeme edebilmesi düşüncesince yasada ortak ayrım yapılması icap ettiğini kail Habeck, Almanya'da küsurat sonuç 3 nükleer santralin sürekli olarak elan etraflıca müddet işletilmesini reddetti. Nükleer enerjinin ortadan kaldırılması gerektiğine yer veren Habeck, “Atom Enerjisi Yasasında düzenlenmiş olduğu üzere nükleer enerjinin kademeli olarak kaldırılmasına bağlıyız” dedi.

Sinan Karamurat
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?