Gündem

Alkollü sürücü üflememek için direndi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin yerleşkesinin bulunmuş olduğu Menteşe Kötekli Mahallesinde Trafik, Asayiş ve Narkotik ekiplerinden oluşan 100 yabanlık çırçıplak ve resmi güven personel akşam vakit 24:00-02:00 ortada denetleme yaptı.

Alkollü sürücü üflememek için direndi
27-11-2021 08:38

4 gündüz evvel müşterek barda çıkan ağız dalaşı sonrası silahlı hamle sonrası müşterek ferdin ölmesinin peşi sıra baş döndürücü sayıda amerikan pas kapatıldı. Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin konsantre pıtrak teftiş gerçekleştirdiği ve mektepli ağırlıklı Kötekli Mahallesinde Trafik Tescil, Asayiş ve Narkotik Şube Müdürlüğüne ilişkin takımlar çeşidinden mahallenin antre ve çıkışlarında 2 sayaç süresince güven kemeri, alkol, vasıtaların bagajlarına derece kontrol ve etiket kontrolü uygulaması yaptı.

Alkollü canlı üflememek için direndi

Kötekli Mahallesinin 5 ayrı noktasında 100 personel ile meydana getirilen pratikte sürücü, geçici ve vesait takımlar çeşidinden kontrol yapıldı. Ekipler çeşidinden durdurulan müşterek anahtar sürücüsü evvel abdesthane gereksinimi geldiğini belirterek uzaklaşmaya çalıştı. Ekipler çeşidinden durdurulan anahtar sürücüsü canlı gidiş geliş ekipleri çeşidinden alkolmetreyi üflemesi için derinlemesine müddet lisan döküldü. Aday sürücü bulunduğu belirlenen genç, evvel alkolsüz bulunduğunu söyledi, peşi sıra içki testinde 81 promil alkollü bulunduğu ortaya print ve ehliyetine el konuldu.

2 sayaç müddet ile meydana getirilen infaz böylelikle 3 sürücüye muayenesiz anahtar ile trafiğe çıkmaktan, 8 anahtar sürücüsüne alkollü anahtar kullanmaktan, müşterek vasıtaya egzozun çevredekilere erinçsiz edecek nitelikte olmasından, müşterek sürcüye sürücü belgesiz anahtar kullanmaktan, 10 vasıtaya ise Karayolları Trafik Kanunu'nun çeşitli maddelerinden peyda etmek neredeyse toplanmış 20 bin 709 TL mal cezası uygulandı. Bir anahtar ise trafikten men edildi.

Trafik ekipleri infaz sırasında sürücülere güven kemeri dair bilgilendirirken, trafikte güven kemerinin yaralanmalı gidiş geliş kazalarında riski yüzdelik 60, kalımsız kazalarda ise yüzdelik 45 azalttığı dair uyarılarda bulunarak ‘Trafikte tehlikesiz hayat, müşterek hareketimize bakar' sloganını sürücülere aktardılar.
Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, amaçlarının ukubet savsamak değil, suçu işlemeden evvel karşılamak bulunduğunu belirtti. Dadaşoğlu, “Uygulama yaptığımız nokta, Muğla Üniversitesinin ve darülfünun öğrencilerinin koyu bulunduğu müşterek bölge. Bu çeşit uygulamalarımız bitmeme ediyor. Bugün 5 noktada 100 personelimiz ile öbür birimlerimiz ile baş başa eş uygulamamız bitmeme ediyor. Bizim uygulamalardaki maksadımız ukubet yazmak, ve ya kullanmakta olanları tecziye etmek değil, bizim buradaki maksadımız yasaklayıcı olmak. Olaylar yapılmaksızın evvel yasaklayıcı olmak. Bizim iptidai kıta al çizgimiz var. Yayaların intikal üstünlüğü, alkol, hız, güven kemeri ve cep telefonu. Sayın Bakanımızın da söylediği kabilinden ‘Trafikteki istatistiklerdeki değme nüsha müşterek insandır' Biz insanlarımızın kazalara karışmaması için canları yanmaması için yasaklayıcı kendisine bu hizmetleri yapmaktayız. Yoksa maksadımız kullanmakta olanları ukubet savsamak değil. Önleyici olmak” dedi.

Bekir Tosun
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?