Sağlık

Akdeniz Üniversitesinde 40 yılda 6 binin üzerinde nakil gerçekleştirildi

Dünyanın mahdut merkezleri ortada arazi meydan Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde 2022 yılı istimara toplantısı düzenlendi. Domino nakil yöntemi ile ameliyat meydana getirilen 11 yaşındaki Furkan Geve gözyaşlarını tutamazken, Furkan'ın karaciğerinin nakledildiği Mehmet Talaz ise ??

Akdeniz Üniversitesinde 40 yılda 6 binin üzerinde nakil gerçekleştirildi
12-01-2023 17:07

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan başkanlığında meydana gelen matbuat toplantısında 2022 senesinde meydana gelen örgen nakilleri ile ilişik yıl sonu değerlendirmesi yapıldı. Türkiye'de ve dünyada eşsiz bulunan ve domino nakil yöntemi ile meydana getirilen dizi eylem üzerine da bilim verildi.

“Süper kahramanlar dünyayı değiştirir”

Prof. Dr. Özkan 2022 senesinde önderlik ettikleri multiorgan ve muhtelit nesiç nakilleri ile bugünlerde dünyanın önemli merkezleri ortada arazi aldıklarını söyledi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin 2022 senesinde 23'ü kadavradan 214 böbrek, 11'ü kadavradan 54 uykuluk ve 4 his nakli gerçekleştirdiklerini tamlayan Prof. Dr. Özkan, “Ayrıca hastanemizde ve dünyada eşsiz bulunan ve domino tesiri ile yılbaşı gecesi organları bağışlanan Zeynep Fidan'ın bağışlanan organları 7 insana dirilik oldu. Karaciğeri 11 yaşındaki Furkan Geve yaşama tutundu. Furkan'ın karaciğeri ile de 61 yaşındaki Mehmet Talas sağlığına kavuştu. İkinci meşime nakli ana oldu. Bu yılı kalabalık bitirdik” halinde konuştu. Özkan, meydana getirilen örgen nakilleri ile ilişik olarak, “süper kahramanlar dünyayı değiştirir ve burada da başkalarının dünyasını muhavvil süper kahramanları görüyorsunuz” dedi.

Ahmet Serdar Eser

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?