Politika

AK Parti'de 81 il çevre, kent ve hars başkanları ortak araya geldi

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "İstanbul ve boğazları rahatlatırken, ekolojiyi, çevreyi, doğayı, kâffesi canlıları merkezine meydan Kanal İstanbul'u yapacak, ülkemizi ortak yukarı lige çıkaracağız." dedi.

AK Parti'de 81 il çevre, kent ve hars başkanları ortak araya geldi
08-11-2021 16:15
Ankara

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "İstanbul ve boğazları rahatlatırken, şehirciliğin hayattaki dayanıklı uygulamalarından birine işlev edecek, ekolojiyi, çevreyi, doğayı, topu topu canlıları merkezine düzlük Kanal İstanbul'u yapacak, ülkemizi ortak yukarı lige çıkaracağız." dedi.

Karaaslan, Dünya Şehircilik Günü zımnında partisinin 81 il çevre, site ve ekin başkanlarının katılımıyla, umumi özek konuşma salonunda planlı programda konuştu.

Türk uygarlığında şehirlerin hemen tahaffuz ihtiyacının karşılandığı toprak olmadığını dile getiren Karaaslan, kentlerin, ehemmiyetli değerleri, maneviyatı, doğruluk kabil unsurları, farklılıkları ortak arada yaşatmayı asimilasyon ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kentçilik dair sonuç 19 yılda atılmış adımlarda kılavuz ortak önder bulunduğunu tamlayan Karaaslan, "Önümüzde birçok işler var. Bugünün şehrinin, bugünün insanı kabil beklentileri değişti. Biz havası, suyu, toprağı şimdi ak pak şehirleri halletmeye çalışıyoruz. Kültür zanaat yaşamını şimdi da geliştirmenin kararlarını alıyoruz. Bugün hava değişikliği ile savaşım kapsamında şehirleri merkeze düzlük yapılaşmayı konuşuyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde, metropoller ve Türkiye düşüncesince aşırı ehemmiyetli işler başardıklarını kail Karaaslan, masun saf sahaların sayısının arttırılması, ağaçlandırma faaliyetleri ile yeşil sahaların kentin parçası ve vazgeçilmezi biçimine geldiğini vurguladı.

Karaaslan, 3 güneş sonradan "Geleceğe Nefes Kampanyası"nın vilayetlerde baştan başlayacağını, binlerce fidanı toprakla buluşturacaklarını bildirdi.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 111 ulus bahçesi açtıklarını, 81 ilde 81 milyon metrekare ulus bahçesi yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Karaaslan, "Sıfır Atık projesi ile atıkların art üstünlük oranını, yüzdelik 13'ten yüzdelik 22'lere çıkardık. Bunu çabucak yaygınlaştırmaya bitmeme ediyoruz. 2023 düşüncesince kullanılmamış atılmış ile ilişik gaye koyduk. 150 bin insana aracısız istihdam ve 30 bilyon Türk lirası hesaplı yarar sağlamayı hedefliyoruz. Sıfır atılmış bundan böyle ortak dirim tarzı." sanarak konuştu.

AK Parti iktidara geldiğinde, vatandaşların iri ortak kısmının ev sahibi olmanın hayalini caba kurmasının zahmetli olduğunu, bunun düşüncesince iri ortak aşama başlattıklarını kaydeden Karaaslan, 2012'de süregelen kentsel tahavvül hamlesi ile 1,1 milyon toplumsal mesken ile 2,5 milyon konutun dönüşümünün tamamladığını, 300 bin konutun inşaatının sürdüğünü anlattı.

Türkiye'de sonuç ortak haftada, Cumhurbaşkanı Erdoğan kabilinden açılışı meydana gelen projeleri sıralayan Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, şu biçimde bitmeme etti:

"Biz iri projeleri yaparken anne aykırılık ne yapmış oldu dersiniz? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 güneş önceki 'Kanal İstanbul ihalesini on paralık kimesne almayacak, ancak düzlük olursa aşırı ciddi bedeller ödeyecek' biçiminde tehditlerde bulundu. Aynı gün, yurdumuzdaki büyükelçilere varakpare göndererek, -ki bu da alıştığımız ortak yöntemi, ülkemizi aut dünyaya yakınma etmek- Kanal İstanbul Projesi'nin uygulanmasının önlenmesi düşüncesince çağrıda bulundu. Bu sığ ayn açısını vatandaşımızın takdirine bırakıyoruz. Yatırımlara bu mektupta alın çıkarken, hava krizi vurgusu işleyen Kılıçdaroğlu, yurdumuzdaki güvenlik ve erinç iklimini bozmaya etkin gerçek krizin kendisidir."

Karaaslan, 2013'deki Gezi olaylarında, Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkımından vazgeçilmesinin istendiğini anımsatarak, "Yeni yüzüyle Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi Cumhuriyetimizin kuruluşunun sene dönümünde baştan namına reva biçimde Türkiye ile buluştu." dedi.

AK Parti'li Çiğdem Karaaslan, şunları kaydetti:

"Hem sarsıntı riski ile alın karşıya bulunan aynı zamanda kentsel tahavvül gereksinimi bolca bulunan İstanbul'da, dünyaya kentçilik yönünde sonuç yeri göstereceğiz. İstanbul ve boğazları rahatlatırken, şehirciliğin hayattaki dayanıklı uygulamalarından birine işlev edecek, ekolojiyi, çevreyi, doğayı, topu topu canlıları merkezine düzlük Kanal İstanbul'u yapacak, ülkemizi ortak yukarı lige çıkaracağız. Daha aşırı yapacaklarımız var. Sayın Genel Başkan'ımızın liderliğinde, bize çizdiği istikamette, ona defa arkadaşı olmanın bilinci ve sorumluluğuyla çalışıyoruz ve çalışmaya bitmeme edeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?