Politika

AK Parti'de 81 il çevre, kent ve hars başkanları birlikte araya geldi

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "İstanbul ve boğazları rahatlatırken, ekolojiyi, çevreyi, doğayı, kâffesi canlıları merkezine düzlük Kanal İstanbul'u yapacak, ülkemizi ortak yukarı lige çıkaracağız." dedi.

AK Parti'de 81 il çevre, kent ve hars başkanları birlikte araya geldi
08-11-2021 16:15
Ankara

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "İstanbul ve boğazları rahatlatırken, şehirciliğin hayattaki kip uygulamalarından birine işlev edecek, ekolojiyi, çevreyi, doğayı, kâffesi canlıları merkezine meydan Kanal İstanbul'u yapacak, ülkemizi birlikte yukarı lige çıkaracağız." dedi.

Karaaslan, Dünya Şehircilik Günü zımnında partisinin 81 il çevre, site ve firez başkanlarının katılımıyla, umumi tarz konuşma salonunda planlı programda konuştu.

Türk uygarlığında şehirlerin çabucak korunma ihtiyacının karşılandığı arazi olmadığını dile getiren Karaaslan, kentlerin, ehemmiyetli değerleri, maneviyatı, hak kadar unsurları, farklılıkları birlikte arada yaşatmayı temessül ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kentçilik dair akıbet 19 yılda atılmış adımlarda mürşit birlikte önder bulunduğunu tamlayan Karaaslan, "Önümüzde birçok işler var. Bugünün şehrinin, bugünün insanı kadar beklentileri değişti. Biz havası, suyu, toprağı şimdi parlak şehirleri halletmeye çalışıyoruz. Kültür konuşma yaşamını şimdi da geliştirmenin kararlarını alıyoruz. Bugün hava değişikliği ile uğraş kapsamında şehirleri merkeze meydan yapılaşmayı konuşuyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde, metropoller ve Türkiye düşüncesince aşırı ehemmiyetli işler başardıklarını kail Karaaslan, masun natürel sahaların sayısının arttırılması, ağaçlandırma faaliyetleri ile yeşil sahaların kentin parçası ve vazgeçilmezi biçimine geldiğini vurguladı.

Karaaslan, 3 güneş sonraları "Geleceğe Nefes Kampanyası"nın kentlerde baştan başlayacağını, binlerce fidanı toprakla buluşturacaklarını bildirdi.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 111 budun bahçesi açtıklarını, 81 ilde 81 milyon metrekare budun bahçesi yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Karaaslan, "Sıfır Atık projesi ile atıkların arka yarar oranını, yüzdelik 13'ten yüzdelik 22'lere çıkardık. Bunu çabucak yaygınlaştırmaya bitmeme ediyoruz. 2023 düşüncesince kullanılmamış atılmış ile ait amaç koyduk. 150 bin insana direkt istihdam ve 30 bilyon Türk lirası kazançlı yarar sağlamayı hedefliyoruz. Sıfır atılmış bundan böyle birlikte dirim tarzı." diyerek konuştu.

AK Parti iktidara geldiğinde, vatandaşların iri birlikte kısmının ev sahibi olmanın hayalini güçlü kurmasının mütekait olduğunu, bunun düşüncesince iri birlikte etap başlattıklarını kaydeden Karaaslan, 2012'de süregelen kentsel tahavvül hamlesi ile 1,1 milyon içtimai ev ile 2,5 milyon konutun dönüşümünün tamamladığını, 300 bin konutun inşaatının sürdüğünü anlattı.

Türkiye'de akıbet birlikte haftada, Cumhurbaşkanı Erdoğan kabilinden açılışı meydana gelen projeleri sıralayan Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, şu halde bitmeme etti:

"Biz iri projeleri yaparken anne ihtilaf ne yapmış oldu dersiniz? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 güneş önceki 'Kanal İstanbul ihalesini tek kimesne almayacak, fakat meydan olursa aşırı ağırbaşlı bedeller ödeyecek' halinde tehditlerde bulundu. Aynı gün, yurdumuzdaki büyükelçilere name göndererek, -ki bu da alıştığımız birlikte yöntemi, ülkemizi aut dünyaya yakınma etmek- Kanal İstanbul Projesi'nin uygulanmasının önlenmesi düşüncesince çağrıda bulundu. Bu sığ göz açısını vatandaşımızın takdirine bırakıyoruz. Yatırımlara bu mektupta kendince çıkarken, hava krizi vurgusu işleyen Kılıçdaroğlu, yurdumuzdaki emniyet ve hayat iklimini bozmaya etkin esas krizin kendisidir."

Karaaslan, 2013'deki Gezi olaylarında, Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkımından vazgeçilmesinin istendiğini anımsatarak, "Yeni yüzüyle Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi Cumhuriyetimizin kuruluşunun sene dönümünde baştan hesabına uygun halde Türkiye ile buluştu." dedi.

AK Parti'li Çiğdem Karaaslan, şunları kaydetti:

"Hem hareket riski ile kendince karşıya bulunan bununla beraber kentsel tahavvül gereksinimi bolca bulunan İstanbul'da, dünyaya kentçilik yönünde akıbet yeri göstereceğiz. İstanbul ve boğazları rahatlatırken, şehirciliğin hayattaki kip uygulamalarından birine işlev edecek, ekolojiyi, çevreyi, doğayı, kâffesi canlıları merkezine meydan Kanal İstanbul'u yapacak, ülkemizi birlikte yukarı lige çıkaracağız. Daha aşırı yapacaklarımız var. Sayın Genel Başkan'ımızın liderliğinde, bize çizdiği istikamette, ona defa arkadaşı olmanın bilinci ve sorumluluğuyla çalışıyoruz ve çalışmaya bitmeme edeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?