Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik: Kılıçdaroğlu sonuç açıklamalarıyla açık açık mutluluk memurlarını yıldırma ediyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bürokratlarla ilgilendiren laflarıyla açık açık büyüklük memurlarını gözdağı ettiğini bildirdi.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Kılıçdaroğlu sonuç açıklamalarıyla açık açık mutluluk memurlarını yıldırma ediyor
16-10-2021 20:09
Ankara

AK Parti yetkilileri, Kılıçdaroğlu'nun mutluluk memurlarına müteveccih açıklamaları üzerine toplumsal medyadan tepkilerini dile getirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Çelik, paylaşımında, "Kılıçdaroğlu, akıbet açıklamalarıyla açık açık mutluluk memurlarını yıldırma ediyor." ifadesini kullanarak, "Böylece ahbaplık dışı ortak çatışma arayışında bulunduğunu tabir ediyor. Kendi partisi yerine konuşarak, mutluluk görevlilerine komut vermeye kalkması hukuksuzluktur." değerlendirmesini yaptı.

Herhangi ortak türel delile dayanmaksızın yasal hükümetin anayasa dışı talimatlar verdiğini tez etmenin, bürokrasiyi seçme hükümete gönül rahatlığı çıkmaya çağırmanın vasilik siyaseti bulunduğunu kaydeden Çelik, bunun Türkiye'deki isminin "Yassıada zihniyeti" bulunduğunu ve kendisini devletin sahibi zanneden bu zihniyeti tanıdıklarını iadeli etti.

Ömer Çelik, açıklamasında şunlara arazi verdi:

"Kılıçdaroğlu'nun çırçıplak maşer örgütlerini ayrımsız '28 Şubat' diliyle erek göstermesi de katiyen bildirme edilemez. Türkiye'nin geride bıraktığı barbar linç kültürü ile çırçıplak maşer örgütleri erek gösterilemez. Sivil maşer örgütlerine çevrilmiş bu linç siyasetine boğaz vermeyiz. Kılıçdaroğlu 'kamu düzeni'ni yıldırma etmeye akıbet vererek 'hukuk devleti' çizgisine dönmelidir. Tehditlerle amme düzenine el etmeye idman fakat ortak 'paralel devlet' arayışıdır. Bu ağız ağıza maada meşrudur. Sivil maşer örgütlerini erek ifşa etmek ise ortak yöntem biçimi değildir. Siyasi ihtilaf apayrı şey, yıldırma ve tahkir apayrı şeydir. Kamu düzenini ve çırçıplak maşer örgütlerini erek bildirme etmek yasal ortak yöntem biçimi değildir. Kılıçdaroğlu, Türkiye düşmanlarına söylemediği lafları Cumhurbaşkanlığı makamına söyleyerek hemen katabolizma siyaseti ardında koştuğunu gösteriyor. Cumhurbaşkanımıza çevrilmiş söylenen bu lafları mahkum ediyoruz."

"Bu cesaretin binde bir tanesini FETÖ'ye, PKK'ya gönül rahatlığı göremedik"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına toplumsal iletişim araçları hesabından icra ettiği şu paylaşımla tepkime gösterdi:

"Kemal Bey'in maşallah gene cesareti yerinde. Bu kere de Türkiye Cumhuriyeti'nin memur ve bürokratlarını yıldırma etmiş. Ama nedense bu cesaretin binde bir tanesini FETÖ'ye, PKK'ya gönül rahatlığı göremedik. Bir gündüz mutfağından PKK'ya ve FETÖ'ye bu yıldırma dilini kullanabilir mi? Var mı o cesareti?"

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da toplumsal iletişim araçları hesabından icra ettiği paylaşımda, Kılıçdaroğlu'nun videoteyp paylaşımını alıntılayarak, şunları kaydetti:

"Bu çağrıyı 15 Temmuz'dan evvel yapsaydın ödün bulabilirdi, zira ortaklarınızın bürokraside amirlerinden değil abilerinden komut meydan koşut sırdaş yapılanması çağrına yanıt verebilirdi. Artık yoklar. Dostlarına da güvenme, onlara güvenenlerin akıbetini Afganistan'da gördük. Bak bayım bu çeşit sufle tehditleri 11 senedir yapıyorsun. Ateşle oynuyorsun şurası nisyan tığ temaşa sanarak itibarsızlaştırmaya çalıştığın 15 Temmuz cehenneminden çıktık. Kimi yıldırma ettiğine nazarıitibar et. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin haysiyetli bürokratlarından elini çek."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?