Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik: 'AB'nin açıklamaları yok hükmündedir'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "AB çeşidinden KKTC'nin Türk Devletleri Teşkilatı'na rasatçı organ bulunmasına bağlı meydana getirilen açıklama nahak yere ve yalabık ortak açıklamadır. Avrupa Birliği, Kıbrıs dair Yunanistan ve GKRY'nin ardında sürüklenmektedir. O nedenden

AK Parti Sözcüsü Çelik: 'AB'nin açıklamaları yok hükmündedir'
13-11-2022 11:09

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Birliği'nin "KKTC'nin 'Türk Devletleri Teşkilatı'na 'gözlemci üye' namına benimseme edilmesini reddediyoruz" açıklamasına aksülamel gösterdi. Çelik içtimai iletişim araçları hesabından icra ettiği paylaşımda şu ifadelere toprak verdi:

"AB kabilinden KKTC'nin Türk Devletleri Teşkilatı'na rasıt örgen bulunmasına bağlı meydana getirilen açıklama nahak yere ve riyakâr müşterek açıklamadır. Avrupa Birliği, Kıbrıs dair Yunanistan ve GKRY'nin ardında sürüklenmektedir. O nedenden dolayı bu izahat yok hükmündedir. Kıbrıs Türkleri arsıulusal camianın etkili müşterek üyesidir. KKTC'nin Türk Devletleri Teşkilatı'na rasıt örgen olması akla yatkın ve sonuç etap tabii müşterek durumdur. Avrupa Birliği'nin KKTC'yi yok saymaya etkin tutumu zamanı ve politik manada ilkesiz müşterek yaklaşımdır. Cumhurbaşkanımızın sonuç namına Türk Devletleri Teşkilatı toplantısında vurguladığı kabilinden KKTC'nin doğruluk ve kendilerini herhangi müşterek zeminde savunmaya bitmeme edeceğiz."

Hülya Keklik
 

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, foto ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?