Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Kandemir ve Dağ basın toplantısı düzenlendi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, "CHP'nin vasilik dilini ve esassız siyasetini alışkınlık biçimine getirdiğini, bunun Millet İttifakı ortada da çabucak yayıldığını" söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Kandemir ve Dağ basın toplantısı düzenlendi
18-10-2021 15:49
Ankara

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Kandemir ve Hamza Dağ, parti umumi merkezinde düzenledikleri basın toplantısında gündemi değerlendirdi, soruları yanıtladı.

Siyasi cinayetler işleneceği iddialarının gündeme getirildiğini hatırlatan Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çeşidinden görevli ve bürokratlara müteveccih tehditlerin ortaya konulduğunu belirtti.

Bunların siyasetçi ortamı germeye çevrik aşama bulunduğunu vurgulayan Dağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "siyasi cinayet" iddialarıyla ait avukatları marifetiyle yargıya başvurduğunu anımsattı.

Dağ, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanının konkre bazı endişe ve fikirleri var ise onları kamuoyuyla kesinlikle paylaşması gerekir. Sorumlu siyasetçilik bunu gerektirir." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, siyasetçi kıya iddialarına müteveccih 2016'da da izah yaptığını hatırlatan Dağ, Kılıçdaroğlu'nun müşterek süredir çekmiş olduğu videoları kamuoyuyla paylaştığına ayraç etti. Hamza Dağ, "Bir videosunu da PKK ve FETÖ'ye ayırmasını salık mektubu ediyorum." sanarak konuştu.

HDP'nin TBMM'ye doğacak tezkerelere bağlı "hayır" oyu kullanılmasına müteveccih aykırılık partilerine çağırma cihazı yaptığının belirtilmesi üzerinde Dağ, askerlerin iklim haricinde fariza alabilmesi düşüncesince Meclise pusula sunulması icap ettiğini bildirdi.

Dağ, bu tezkerelere müteveccih HDP'nin uyuşma ortaklarına çağırma cihazı yaptığını, bu çağrıya kesinlikle yanıt verileceğinin görüleceğini dile getirdi.

PKK'ya, DEAŞ'a müteveccih kalburüstü operasyonların ortaya konulduğunun altını çizen Dağ, operasyonların bitmeme etmesi, terörün ortadan kaldırılması düşüncesince çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Hamza Dağ, bu konudaki tezkerelerin Meclise geleceğini, kesinlikle müşterek davranış sergileneceğinin görüşmeler esnasında görüleceğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin, partileri ittifakları saydam halde hazırlamaya irsal ettiğini özetleyen Dağ, bunun da birbirine benzemeyen aykırılık partilerinin politika ortaya koyamamasına sebebiyet verdiğini, muhalefetin emektar sistemi özlediğini vurguladı.

Sosyal iletişim araçları platformlarıyla ait istifham üzerinde Dağ, içtimai iletişim araçları platformlarıyla ait müşterek düzenlemenin bahis konusu olmadığını, köksüz ve dezenformasyonun ortadan kaldırılması ve azaltılması düşüncesince emek vermek yaptıklarını bildirdi.

Hamza Dağ, "Erken intihap çağrısı aykırılık çeşidinden daim dile getiriliyor. Uzun zamandır azaldı. Çünkü bu konudaki beklentilerin ortaya çıkmadığını görmüş oldular. Muhalefetin, kişi içerisindeki farklılıkları, çekişmeleri, kavgaları ortadan kaldırmak, derinlemesine müddet de bunu yürütemeyeceği düşüncesince hakeza müşterek çağrısı var. Bu çağrının gerçekleşmesi gibi değildir." halinde konuştu.

"Bizim düşüncesince de şaşırtı olmadı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ise aykırılık partilerinin müşterek süredir savrulma yaşadığını söyleyerek, şu halde bitmeme etti:

"Kılıçdaroğlu'nun akıbet açıklamalarının rast olmadığını, anne aykırılık liderinin CHP'nin politik refleksini müşterek el şimdi bizlere hatırlattığını, bizim düşüncesince de şaşırtı olmadığını tabir buyurmak isterim. Bu acemi değil. CHP, rastgele dönem, rastgele fırsatta vesayetin dilini kullanıyor. Böyle müşterek siyasetçi harekettir. Son çağda dediği rastgele obje CHP'nin kişi özüne dönüştür."

CHP'nin topluluğu nefrete çağırma fail müşterek politika dili nesir etmeye çalıştığını aktaran Kandemir, bunu kaygıyla izlediklerini tabir etti.

Kılıçdaroğlu'nun siyasetçi cinayetler işleneceğine müteveccih iddialarda bulunduğunu, bürokrasiye çevrik "başkaldırı" çağrısı yaptığını kail Kandemir, bunun müşterek CHP geleneği bulunduğunu kaydetti.

"Yalan siyasetinin sodyum klorür buz olacağını seçimlerde göreceğiz"

Yaşananların Türkiye siyaseti açısından sıkıntı donör olduğuna dikkati çekici Kandemir, konuşmasını şu halde sürdürdü:

"CHP akıbet çağda elden vasilik dilini değil, köksüz siyasetini de alışkınlık durumuna getirmiş müşterek siyasetçi hareket. Bu, aykırılık partileri arasında, Millet İttifakı ortada çabucak yayılır duruma geldi, koronavirüsten şimdi aceleci yayılıyor. Eskiden siyasetin müşterek prensibi vardı. Bir şeyi kusur söylüyorsunuz, kusur bilgelik edinmişseniz tek değilse çıkıp bununla yüzleşip, gayrisıhhi dudak da olsa defo dilerdi siyaset. Bugün ne Kılıçdaroğlu'nda, ne de uyuşma ortaklarında hakeza müşterek obje görüyoruz. Bu tiksinti dili ve köksüz siyasetinin esas ve asıl karşısında sodyum klorür buz olacağını seçimlerde göreceğiz."

AK Parti'nin oy oranlarının da muhalefetin diline dolandırıldığını kail Kandemir, AK Parti'nin iri müşterek siyasetçi akıntı bulunduğunu belirtti.

Türkiye'nin rastgele yerinde, rastgele mahallesinde AK Parti siyasetini söylemeye bitmeme edeceklerini bildiren Kandemir, partilerinin acemi müşterek politika dili nesir ettiğini aktardı.

AK Parti'nin gönüllere isteyen bulunduğunu tabir fail Kandemir, partilerinin topluluğun rastgele kesiminden üyeye erbap olduğuna değindi.

Erkan Kandemir, şunları kaydetti:

"AK Parti'nin unsur sayısı CHP'nin oy oranından şimdi yüksektir. Sadece üyelerimiz bizlere oy verseler CHP'den şimdi çok oy meydan müşterek siyasetçi hareketiz. AK Parti'nin, 2023 seçimlerine giderken ahit 11,5 milyona yakın üyesi 15 milyona tamam olacak. Bir seferberlikle, üyelerimizle beraberce 2023 seçimlerine AK Parti damgasını vurmuş olacak. Biz milletimizin hissiyatını strateji fail ve buna kuma bulunan müşterek siyasetçi hareketiz. Milletimizin hüzünlerini Genel Başkanımıza aktarma buyurmak teşkilatların vazifesi. Gerek teşkilatlarımız, icap umumi merkezden sahaya gönderdiğimiz, yurttaşlarımızın ortada dolaşan tebdili elbise ekiplerimiz üstünden ağırbaşlı müşterek emek vermek yürütüyor, raporluyor ve umumi başkanımıza sunma ediyoruz. Milletimizin sıkıntılarının farkındayız."

Soru üzerinde Kandemir, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın ilerleyici günlerde ayrışık illere ziyaretler gerçekleştireceğini söyledi.

Erdoğan'ın başka siyasetçi parti liderlerinden değişik bulunduğunu tabir fail Kandemir, "Bizde temaşa olmaz. Şimdi İYİ Parti'de görüyoruz, Sayın Akşener müşterek yere gidiyor yada Meclis kürsüsüne birtanesini çağırma ediyor. Bir bakıyorsunuz müşterek tiyatronun parçası. Bizde anca tiyatrolar olmaz." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?