Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca "Aile Çocuk dergisi" hazırlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kabilinden hazırlanmakta olan "Aile Çocuk" dergisi, Arapça ve İngilizce çevirileri ile rüyet ve sema engeli mevcut füru düşüncesince ayraç dili ve ünlü betim versiyonlarıyla yayımlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca
01-01-2023 13:07
Ankara

Bakanlıktan meydana getirilen mukayyet açıklamaya göre, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı çeşidinden 6-9 gözyaşı aralığındaki füru düşüncesince "Aile Çocuk" dergisi hazırlandı.

Görme ve sema engeli mevcut füru düşüncesince ayraç dili ve ünlü tasvir versiyonlarıyla piyasaya sürülen dergi, ayrımlı dillere çevrilerek basılmasıyla da Türkiye'deki aşırı girişken geçmiş bebek dergisi oldu.

Dördüncü sayısı Arapça ve İngilizce dillerine çevrilerek baskısı meydana getirilen derginin ilerleyici süreçte Fransızca ve Almanca çevirilerinin yapılması da planlanıyor.

Derginin ayrımlı dillerde basılmasıyla arsıulusal bölgede tanıtılması ve dergiden Türkiye'deki ecnebi tabiiyetli evlatların ahenk sürecinde yararlanması amaçlanıyor.

Aile Çocuk dergisi içerisindeki etkinliklerle evlatların aileleriyle baş başa devir geçirmesine katkısının yanında, ailelere de delil olma ayrıcalığı taşıyor.

Çocukların bilişsel, motor, dilsel, sosyal-duygusal gelişimlerine ulama sunan dergi de mevzusuna layıkıyla tematik sayfalar arazi alıyor. Ayrıca evlatların eğlenerek bilgelik edinmesini sağlayacak yolculuk yazısı, anadan görme oyunların tanıtımı, zanaatlar, enteresan bilgiler köşesi, çizik hikaye, bilmece-bulmaca kabilinden bölümler bulunuyor.

Derginin hepsi sayılarına https://ailecocuk.aile.gov.tr/dergimiz/ adresinden sayısal yerine ulaşılabiliyor. İşaret dili ve ünlü tasvir versiyonlarına ise https://ekutuphane.aile.gov.tr/video-galeri/ adresinden yahut Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının Youtube kanalından erişilebiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?