Dünya

Afganistan'a iane materyali haiz 7'nci "İyilik Treni" Herat'a ulaştı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, Türkiye merkezli çırçıplak maşer kurumlarının (STK) desteği ile realizasyon edilen insancasına iane malzemelerini haiz 7'nci "İyilik Treni" Afganistan'ın Herat vilayetine ulaştı.

Afganistan'a iane materyali haiz 7'nci
23-01-2023 21:09
Kabil

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, Türkiye merkezli sivil polis polis maşer kurumlarının (STK) yardımı ile realizasyon edilen insanca iane malzemelerini haiz 7'nci "İyilik Treni" Türkmenistan sınırında mevcut Turgundi Sınır Kapısı'ndan Afganistan'ın Herat vilayetine ulaştı.

Treni, Türkiye'nin Herat Başkonsolosu Sinan İlhan, AFAD ve Türk Kızılay yetkilileri ile Afgan Kızılayı Batı Bölgesi Başkanı Mustafa Nabikhail ve Herat Gümrük Müdürlüğü yetkilileri karşıladı.

AFAD yetkililerinden, trenin toplamda 500 tonun üstünde insanca iane materyali taşımış bulunduğu ve yardımların ilerleyici günlerde özellikle yerlerinden edilenler edinmek kadar ülkenin ayrımlı vilayetlerindeki eksikli ailelere ulaştırılacağı öğrenildi.

Yardımlar ağırlıklı olarak, ayrışık besin malzemeleri, kışlık giysi, ayakkabı, halı, battaniye, doğruluk malzemesi, tekerli iskemle ve terzilik makineleri içeriyor.

Afganistan'daki insanca krizin hafifletilmesine imdat amacıyla hâlâ evvel Türkiye'den gönderilen ve toplamda tahminî 7 bin titrem insanca iane materyali haiz 6 "İyilik Treni" ile mevrut yardımlar aralarında afetzede, yetim, dul ve engellilerin de bulunduğu gerekseme sahibi 700 binden aşkın Afgan'a ulaştırılmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?