Gündem

Adalet Bakanlığından ABD ve Almanya'ya kınama

Adalet Bakanlığınca, Türkiye'de bitmeme fail yargılamalara bağlı meydana getirilen açıklamaların Türkiye'nin iç işlerine dolaşmak anlamına geldiği belirtilerek, "Yargımıza karışma manası haiz açıklamaları hızlı kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

Adalet Bakanlığından ABD ve Almanya'ya kınama
26-04-2022 19:40
Ankara

Bakanlıktan meydana getirilen açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin insanoğlu haklarına saygılı, demokratik ortak ahbaplık devleti bulunduğu anımsatıldı ve "Egemenlik, aldırmaz koşulsuz milletindir. Türk milleti, egemenliğini, Anayasa'nın koyduğu esaslara göre, izinli organları aracılığıyla kullanır." vurgusu yapıldı.

Anayasa'ya mucibince ilçe yetkisinin Türk milleti yerine hür ve nötr mahkemelerce kullanıldığına ayraç edilen açıklamada, kimsenin mahkemelere yönerge veremeyeceği kaydedildi.

Mahkemelerin Anayasa, seçim ve hukuka makul vicdani kanıya mucibince değişmeyen verdiği bildirilen açıklamada, "Anayasa'mıza mucibince tek makam, merci yahut eş ilçe yetkisinin kullanılması ile ait şekilde mahkemelere ferman ve yönerge veremez, haber mektubu ve telkinde bulunamaz. Devam etmekte bulunan ortak usa vurma sürecine dahil etmek, hukukun üstünlüğü ilkesine karşıt bulunduğu gibi, kanun ve kanunlarımıza mucibince kusur teşekkül etmektedir." ifadelerine arazi verildi.

Devam fail ilçe süreçlerine bağlı ayrıksı ülkelerce meydana getirilen açıklamaların, Türkiye'nin iç işlerine gezmek manası taşıyacağı dökme açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Görülmekte bulunan ortak sorun ile ait şekilde ABD ve Almanya ilkin kazanmak kadar birtakımı devletler ve arsıulusal firmalar çeşidinden meydana getirilen açıklamalar, hür ve hükümran ortak mevki bulunan Türkiye Cumhuriyeti devletinde Türk milleti yerine değişmeyen verici hür mahkemelerimize ve hakimlerimize müteveccih ortak müdahaledir, Türkiye'nin iç işlerine karışmaktır. Bağımsız ve nötr Türk ilçe makamlarının verdiği kararlara bağlı şekilde meydana getirilen ve yargımıza dahil manası haiz bu açıklamaları hızlı kınıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?