Politika

Adalet Bakanı Gül: Milletimiz acemi ve çıplak müşterek anayasaya gerekseme duymaktadır

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Biz Cumhuriyetimizin acemi yüzyılına darbecilerin bu ülkeye müstahak gördüğü, hazırladığı, dayattığı ortak anayasayla bundan böyle giremeyiz. Milletimiz acemi ve çırçıplak ortak anayasaya gerekseme duymaktadır." dedi.

Adalet Bakanı Gül: Milletimiz acemi ve çıplak müşterek anayasaya gerekseme duymaktadır
18-10-2021 20:45
Kayseri

Çeşitli programlar kapsamında Kayseri'ye mevrut Gül, AK Parti İl Başkanlığı'nda icra ettiği konuşmada, şehirde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Erciyes'in gölgesi ve heybetiyle çelimli müşterek geleceğin habercisi bulunduğunu tamlayan Gül, umumi ve yerli seçimlerde Kayseri'nin iri müşterek himmet ortaya koyduğunu söyledi.

Bundan çevre emeği sabık her insana teşekkürname fail Gül, Kayseri'nin AK Parti'nin kurulduğu günden bu tarafa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bu arada yürüyüp, rastgele acilen dayanak verdiğini dile getirdi.

Gül, bu arada yürümeye bitmeme edeceklerini vurgulayarak, "Bizim en iri gücümüz milletimizden aldığımız güçtür. Bizim pusulamızı, rotamızı budun belirlemiştir. Bundan sonraları da budun belirleyecektir. Herkes fırka kurar, senaryo karikatürcü ancak milletle bu arada tabelası asılan müşterek parti, milletle bu arada yürüme, milletle beraberce olma, en büyük, en sahici, en realist yürüyüştür. Bunu da AK Parti yapmaktadır." ifadelerini kullandı.

Geleceğe güvenli adımlarla yürüdüklerinin altını çizen Gül, AK Parti'nin en iri hususi durumunun halının dibine süpürülen tamamı meseleleri müşterek tane on paralık çözüme kavuşturması bulunduğunu dile getirdi.

Bakan Gül, AK Parti'nin milletin problemlerini halletmek düşüncesince geceli gündüzlü savaşım ettiğini, bu mevzuda baş döndürücü ehemmiyetli adımlar atıldığını ve problemlerin çözüldüğünü aktararak, "Elbette dört başı mamur sorunları çözdük diyemeyiz. Sorunlar insanoğlu yaşamı bitmeme ettikçe rastgele devir karşımıza çıkan konulardır. Bu sorunları kırma kararlılığı gene AK Parti'de mevcuttur. Vatandaşımızın problemlerini biliyoruz. Bu sorunları çözecek bulunak AK Parti'dir. Bu mevzuları çözecek şef de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Esnafımızın, işçimizin, çiftçimizin indinde onlarla bu arada hemhal bulunan müşterek siyasete sahibiz. Yaparsa esbak bulunduğu üzere bugün de erte da meydana getirecek AK Parti'dir." niteleyerek konuştu.

"Bu kıstak Türkiye'ye hâkim olmayacaktır"

"Türkiye siyasetinde nazar boncuğu bilinçlilik eskisi üzere olmayacak" niteleyerek yola çıktıkları bu iri ve çelimli Türkiye yolculuğunda birtakımı siyasilerin bu manzaradan erinçsiz olduklarına dikkati çekici Gül, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin asal bakımından müşterek ihtilaf problemi vardır, ağırbaşlı müşterek anne ihtilaf problemi vardır. Türkiye'de vatandaşı, toplumunu, ayrımlı kesimlerini zılgıt diliyle ötekileştiren, kamplaştıran ayrıştırıcı müşterek kıstak kullanan muhalefetin bu dili ülkemize, Türk siyasetine katiyen yakışmamaktadır. Tüm bu yaklaşımlar, bu janr siyasa emektar Türkiye'ye ilişik siyasa tarzıdır, Türkiye'yi, emektar Türkiye'nin vesayetçi, buyurgan ve vatandaşına yukarıdan bakan, zılgıt diliyle ötekileştiren, kamplaştıran diline bilge kılamayacaktır. Bu kıstak Türkiye'ye hâkim olmayacaktır. Türkiye'nin yönü geleceğe, 2023'e dönüktür. Türkiye'yi eski, kafası küflü emektar Türkiye'ye götürmeye kimesne nüfuzlu olamayacaktır. Buna milletimiz katiyen müsaade vermeyecektir ve inşallah siyasa güvenli adımlarla önüne bakmaktadır."

Bakan Gül, 2023 yılına akıllıca gittiklerini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin acemi yüzyılına acemi ve çıplak müşterek kanun ile tahavvül etmek mecburiyetinde bulunduğunu vurgulayarak, şu halde bitmeme etti:

"Biz Cumhuriyetimizin acemi yüzyılına darbecilerin bu ülkeye müstahak gördüğü, hazırladığı, dayattığı müşterek anayasayla bundan böyle giremeyiz. Milletimiz acemi ve çıplak müşterek anayasaya gerekseme duymaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına, tamamı siyasilerin, siyasa üstü sosyal kavil bulunan bu belgeyi istihzar amacında içtenlikli ve gerçek müşterek himmet içerisine girmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde milletimiz bu sorumsuzluğa da müstelzim yanıtı verecektir. Türkiye'nin önü ve geleceği aydınlıktır. Türkiye milletin adamıyla 2023'te de gene yolculuğuna, Cumhur İttifakı'nın bütünlük el birliği anlayışı ile güvenli adımlarla ilerlemektedir. 2023'te en çelimli halde milletimiz, milletin adamı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile defa yürüyecektir. Buna inanıyoruz. Daha müşterek tomar çalışarak, himmet ederek milletimizle el ele, dizi kolalama girerek müşterek oy kabul etmek değil müşterek derun dağı tashih etmek düşüncesince geceli gündüzlü himmet ediyorsunuz. Yine gayrete bitmeme ederek ülkemizi henüz dobra geleceğe taşıyacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?