Dünya

ABD'de, fiyatların artmasına sebep bulunduğu nedeni öne sürülerek Amazon'a dava açıldı

ABD'nin California Başsavcılığı, ülkenin en iri uygulayım bilimi şirketlerinden Amazon'a "Haksız Rekabet Yasasını ihlal ederek fiyatların artmasına etmen olduğu" nedeni öne sürülerek dava açtığını duyurdu.

ABD'de, fiyatların artmasına sebep bulunduğu nedeni öne sürülerek Amazon'a dava açıldı
15-09-2022 02:02
New York

California Başsavcısı Rob Bonta, firmanın Haksız Rekabet Yasasına karşıt halde satıcılara söz imzalatmak kanalıyla eyalet genelinde rekabeti engellediği ve verim fiyatlarının artmasına etmen bulunduğu iddiasıyla Amazon'a dirlik 84 sayfalık dava dosyası hazırladı.

Başsavcılığın genel ağ sayfasından meydana getirilen kayıtlı açıklamada, "Amazon, başka çevrimiçi e-ticaret siteleriyle değer rekabetinden gocunmak düşüncesince ürünlerini Amazon haricinde henüz bağan ortak fiyata sunan tüccarları ağır halde cezalandıran anlaşmalar yapmasını eşya koşuyor." ifadesi arazi aldı.

Başsavcı Bonta, bu anlaşmaların başka devre içi perakendecilerin rakiplik ika yeteneğini engellediğini, Amazon'un devre içi dağınık pazarındaki hakimiyetine katkıda olduğunu ve şişkin ücretler ve henüz faziletkâr fiyatlar kanalıyla tüccarlara ve piyasaya dokunca verdiğini kanıt etti.

İddianamede, Amazon'un, Walmart ve Target üzere zincir mağazaların genel ağ sayfalarında henüz ehven fiyatlar sunan vandöz ve verim tedarikçilerin özlük sitesindeki görünürlüğünü azaltma, kontrol listelerinde geri sayfalara düşürme yahut dünkü ilanlarını ağız ağıza işgal kanalıyla cezalandırdığı belirtildi.

California'da 25 milyon ve Amerika genelinde 160 milyondan çok Prime üyesi mevcut Amazon, ülkedeki en yeğleme edilen devre içi dağınık mağazası olma ayrıcalığı taşıyor.

Amazon, Avrupa'daki bazısı inhisarcılık karşıtı kuruluşlar kabilinden da rakiplik yasalarını ihlal etmekle ve üçüncü yan satıcılardan toplamış bulunduğu verileri özlük yararına kullanmakla suçlanıyor.







SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?