Dünya

ABD, Rusya’dan petrol ve doğalgaz ithalatını yasakladı

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin Rusya'dan petrol ve doğalgaz ithalatını yasakladığını duyurdu.

ABD, Rusya’dan petrol ve doğalgaz ithalatını yasakladı
08-03-2022 22:44

Rusya-Ukrayna mücadelesi 13'üncü gününe girerken, ABD Rusya'ya toy yaptırımları açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden icra ettiği açıklamada, ABD'nin Rusya'dan petrol ve doğalgaz ithalatını yasakladığını duyurarak, ABD'nin bahis konusu sonucu müttefikleriyle DOĞRU danışma süresince aldığını fakat kimi Avrupalı müttefiklerinin Rus petrolüne bağımlılıkları dolayısıyla bire müşterek hamleyi yapamayacaklarını anladığını belirtti.

“Özgürlüğü savunmanın müşterek bedeli olacak”

Söz konusu erke yaptırımının ABD'ye de müşterek bedeli olacağını aktaran Biden, “Özgürlüğü savunmanın müşterek bedeli olacağını, bizlere de tesiri olacağını söyledim. ABD'de Cumhuriyetçiler ve Demokratlar bunu anlıyorlar. Hem Cumhuriyetçiler bununla beraber Demokratlar bunu yapmamız gerektiği dair hemfikir" dedi.

“Putin'in mücadelesi şimdiden ABD'li ailelere dokunca veriyor”

ABD'nin Rusya'ya "tarihin en ehemmiyetli iktisadi müeyyide paketini" uyguladığını tabir fail Biden, yaptırımlar ile Rusya ekonomisinin ciddi vuruş aldığını açıkladı. Biden, “(Rusya Devlet Başkanı) Putin'in mücadelesi şimdiden ABD'li ailelere dokunca veriyor. Putin, Ukrayna sınırında askeri tahaşşüt hazırlamaya başladığından beri ABD'de gazın fiyatı 75 sent arttı. Salı haset bu eylemle beraberce henüz da artacak” dedi.

“Vurgunculuk ve ya fırsatçılığın tarihi değil”

ABD'lilere garanti vermeye etkin Biden, Rusya'ya ilişkin eder artışını ABD'de en organ dökmek düşüncesince elinden mevrut gelişigüzel şeyi yapacağını vurgulayarak, “Buna, 30 milyonu ABD'den mevrut 60 milyon varil petrolün kuma petrol rezervlerinden başıboş bırakılması da dahildir” dedi.

ABD'li petrol ve gaz şirketlerine seslenen Biden, savaşın ve etkilerinin ABD tüketicisini sömüren "aşırı eder artışları gerçekleştirmek düşüncesince müşterek mazeret" olmadığına nazarıitibar çekerek, bunlara tolerans göstermeyeceğini vurguladı. Biden, "Rusya'nın saldırganlığı hepimize mülk oluyor. Vurgunculuk ve ya fırsatçılığın tarihi değil. Neye tolerans göstermeyeceğimiz dair kesin peyda etmek istiyorum" dedi.

“Ukrayna katiyen Putin düşüncesince müşterek galebe olmayacak”

Putin'in Ukrayna'nın tamamını ele geçirmede katiyen güzel olmayacağını aktaran Biden, "Putin ne pahasına olursa olsun hunriz dolayısıyla bitmeme etmeye azimli görünüyor" ifadelerini kullanarak, "Zaten 2 milyon Ukraynalıyı mülteciye dönüştürdü. Ukrayna katiyen Putin düşüncesince müşterek galebe olmayacak. Putin müşterek şehri alabilir, fakat ülkeyi katiyen elinde tutamayacak ve zaman Putin'in toptan sulh ve istikrara müteveccih saldırısına karşılık vermezsek, özgürlüğün ve ABD halkına bedeli erte henüz da iri olacak" dedi.

“Putin'in mücadelesi Ukrayna'da hepsi düşüncesince baş döndürücü iri acılara ve dirilik kayıplarına hastalık oldu”

Rusya'ya huzur direngen Ukrayna halkını sitayişkâr Biden, "Cesaretleri, vatanseverlikleri ve engellenmeyen geçinme mevzusundaki cüretkar kararlılıklarıyla dünyaya esin verdiler. Putin'in mücadelesi Ukrayna'da hepsi düşüncesince baş döndürücü iri acılara ve dirilik kayıplarına hastalık oldu. Hem Ukrayna bununla beraber Rusya için” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?